Hoeveel verdient een woordvoerder?

  • Naam: Dirk Selis
  • Leeftijd: 35
  • Woonplaats: Sint-Truiden
  • Beroep: Woordvoerder Provinciale Hogeschool Limburg & medezaakvoerder Vesparoute.com
  • Burgerlijke staat: Gehuwd, 1 dochter van 4 jaar
  • Netto maandsalaris: 1.300 euro (deeltijds)
  • Extralegale voordelen: Gratis treinvervoer, groepverzekering

"Ik verzorg de perscontacten voor de Provinciale Hogeschool Limburg. Dat is een deeltijdse baan, waarmee ik 1.300 euro netto per maand verdien. Daarnaast ben ik medezaakvoerder van het verhuurbedrijf Vesparoute.com. Voor mijn activiteiten als zaakvoerder keer ik mezelf voorlopig nog geen loon uit. Ons bedrijf verhuurt Italiaanse Vespa’s aan toeristen, bedrijven en particulieren. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld een rit door Haspengouw maken en kiezen uit verschillende formules om hun dag door te brengen. Dat kan met een picknick of een gastronomische route met een verblijf in een kasteel. We zijn enkele jaren geleden gestart met de verhuur van 10 Vespa’s. Vandaag staat de teller op 210."


Cruise: 2.000 euro per persoon


"Zelf heb ik geen rijbewijs, maar neem ik de trein of rijd ik met iemand mee. Mijn vrouw heeft een tien jaar oude Mazda, waar ze de hoogstnodige verplaatsingen mee doet. Ons gezin geeft maandelijks wel zo’n 400 euro uit aan nieuwe kleren. We gaan ook elke week minstens één keer uit eten. Ik hou er een Bourgondische levenswijze op na. Een goed glas wijn en een lekker gerecht horen bij het leven. Ook gaan we graag op reis. Dit jaar hebben we een cruise op de Middellandse Zee gedaan. Dat kostte zo’n 2.000 euro per persoon."


Oude hoeve verbouwd


"Dit jaar in juni hebben mijn vrouw en ik een oude hoeve in Sint-Truiden gekocht. We hebben een lening van 200.000 euro afgesloten om de bovenverdieping te verbouwen tot een loft. We hebben het dak er volledig afgenomen en een nieuw dak op laten plaatsen."


Tekst: Carina Lopez - Foto: Tiny Bogaerts