Hoeveel verdient een webbeheerder?

Naam: André Welkenhuyzen

Leeftijd: 37

Beroep: Webbeheerder bij de gemeente Maasmechelen

Woonplaats: Maasmechelen

Burgerlijke Staat: Gehuwd

Bruto maandsalaris: 3.200 euro

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering

Sparen: +/- 1.000 euro

“Ik ben webbeheerder voor de gemeente Maasmechelen. Ik werk nu vijftien jaar bij mijn huidige werkgever. Op dit moment ben ik druk bezig met een vernieuwingsproject voor onze website en ons intranet. Tegen het najaar van 2010 moeten beiden online gaan. Andere taken zijn het implementeren van e-government en administratieve vereenvoudiging in onze organisatie. Ik ben ook verantwoordelijk voor alle lay-outopdrachten en de huisstijl van de gemeente. Onder andere het informatieblad voor de burger of de gemeentegids komen van mijn hand. Met deze job verdien ik 3.200 euro bruto per maand.”

Bouwlening: 900 euro per maand

“Binnen zeer korte termijn gaan we ons huisje verbouwen. De bedoeling is om onze badkamer van 1 meter op 1,5 meter iets ruimer te maken. Uiteindelijk zal onze leninglast voor het huis een goede 900 euro per maand bedragen.”

Reis: tussen 1.800 en 2.400 euro

“Gezien de verbouwingen houden we het rustig dit jaar. Normaal gezien zoeken we in de winter de sneeuw op en zakken we in de zomer vaak af naar zuiderse oorden. Gemiddeld trekken we per reis tussen 1.800 tot 2.400 euro uit.”

340 euro voor fitnessabonnement

“Mijn hobby’s zijn fitnessen en tennissen. Een abonnement op de fitness kost me jaarlijks 340 euro. Het lidgeld van de tennisclub bedraagt jaarlijks 90 euro. Bijkomende kosten moet je zoeken aan de toog. We geven gemiddeld ook 200 euro per maand uit als we een stapje in de wereld willen zetten, etentjes niet meegerekend.”

Tekst: Carina Lopez - Foto: Tiny Bogaerts

Lees ook:
- Hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste?
- Hoeveel verdient Mgr. Léonard?
- Hoeveel verdient een sommelier?