Hoeveel verdient een videojournalist?

Naam: Véronique Janssen

Leeftijd: 34

Beroep: Videojournalist bij TV Limburg

Burgerlijke staat: Samenwonend, 1 dochter van  4 jaar

Woonplaats: Genk

Bruto maandsalaris: 2.400 euro

Extralegale voordelen: Gsm-abonnement (100 euro per maand), groeps- en hospitalisatieverzekering

Sparen: 250 euro per maand

Altijd al gedroomd van een job in de media? Benieuwd wat er in deze sector te verdienen valt? Neem dan een kijkje in de portemonnee van Véronique Janssen, videojournalist bij TV Limburg.

Genk en Bree

"Ik ben videojournalist bij de regionale televisiezender TV Limburg. Eén dag per week monteer ik de videobeelden voor het nieuws. De overige dagen trek ik zelf op pad met camera en microfoon voor de rubriek stadstv, waarin alle belangrijke evenementen en activiteiten van verschillende steden aangekondigd worden. Persoonlijk ben ik verantwoordelijk voor de steden Genk en Bree. Morgen staat er bijvoorbeeld een interview met Maurice Engelen op de agenda. Hij brengt binnenkort de nieuwe voorstelling ‘Moreese.com in het Casino Modern van de stad Genk.”

Nieuwe wagen van 10.000 euro

“We betalen 650 euro huur per maand voor een huis met vier slaapkamers. Daarnaast gaat een groot deel van ons budget naar kleding voor ons dochtertje Lene. Daaraan besteden we jaarlijks al snel 1.000 euro. Voor mezelf ga ik ook graag shoppen, maar probeer ik toch een beetje binnen een vooropgesteld budget te blijven. Mijn laatste aankoop was een mooie winterjas. Ik betaalde er slechts 60 euro voor in de solden! We hebben ook net een nieuwe wagen gekocht. Dat was niet de bedoeling, maar door een ongeval eind maart 2009 moesten we de vorige wagen vervangen. De wagen kostte 10.000 euro, een grote uitgave.”

6.000 euro aan reizen

“Mijn partner en ik zijn dol op reizen. Eind oktober zijn we een aantal dagen naar New York geweest. We hadden goedkope tickets kunnen bemachtigen. Maar de overnachtingen waren allesbehalve voordelig, waardoor de reis ons zo’n 3.000 euro heeft gekost. Daarnaast gaan we regelmatig een weekendje weg en organiseren we elk jaar nog één reis tijdens de zomervakantie. Ik schat dat we jaarlijks zo’n 6.000 euro aan reizen uitgeven.”

Tekst: Carina Lopez - Foto: Michel Wiegandt