Hoeveel verdient een uitgever?

Naam: Ruud Stoop

Leeftijd: 50

Beroep: Uitgever

Burgerlijke staat: Samenwonend, vier kinderen

Woonplaats: Hulst

Netto maandsalaris: 3.000 euro

Extralegale voordelen: Geen

Sparen: 200 euro per maand

Ruud Stoop is uitgever van 'Draaf', een tijdschrift gespecialiseerd in paardensport. "Ik zit al bijna dertig jaar in de wereld van paardensport en ik ben nog altijd even gepassioneerd. Naast mijn job in loondienst voor het magazine, werk ik ook freelance als financieel journalist voor diverse bladen." Hoeveel brengt het op?


4 dochters


"Mijn twee oudste dochters komen uit een eerdere relatie. Samen met mijn huidige vriendin heb ik een tweeling van drie jaar. Een hele bende meiden dus.”


Huur huis: 600 euro


“Ik reis meestal voor zaken, maar met het gezin gaan we toch ook zeker twee keer per jaar op reis. Vorig jaar zijn we met z’n allen naar Tenerife geweest en boekten we een rustvakantie naar Turkije. Samen met mijn vriendin probeer ik toch ook af en toe een citytrip te boeken. Per jaar besteden we ruim genomen zo’n 5.000 euro per jaar aan vakanties. Ons huis is een huurwoning, daar betalen we maandelijks 600 euro huur.” 


Nieuwe auto voor 35.000 euro


“We hebben dit jaar ook een nieuwe wagen gekocht, een Toyota Avensis. Het is een ruime wagen. Dat was ook echt nodig met onze twee kleinste dochtertjes erbij. De nieuwe auto kostte 35.000 euro. Naast mijn professionele en familiale activiteiten probeer ik ook nog zoveel mogelijk aan sport te doen. Geregeld slaan we eens een balletje met een aantal kameraden. Wekelijks speel ik zaalvoetbal. Samen besteed ik zo’n 100 euro aan mijn sportieve activiteiten.


Tekst: Carina Lopez - Foto: Tiny Bogaerts