Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient een sales agent bij Travelex?

Naam: Vincent Honca

Leeftijd: 24

Beroep: Sales agent Travelex

Woonplaats: Anderlecht

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Netto maandsalaris: 1.300 euro

Extralegale voordelen: “Een bonus om de drie maanden naargelang de verkoop”

Sparen: 250 euro per maand

Beleggingen: Geen

Vincent Honca werkt in het Travelex-wisselkantoor op de luchthaven van Zaventem. "Ik wissel het geld van de passagiers, waarvoor ik alle wisselkoersen van buiten moet leren, en doe stortingen voor Western Union. Ik werk in shiften: van 6 tot 14 uur of van 14 tot 22 uur. Regelmatig heb ik tussen de shiften door ook één of twee dagen vrij. Daarmee verdien ik 1.300 euro netto per maand."

Auto: 450 euro per maand

“Ik heb een BMW 318 gekocht om comfortabel naar mijn werk te rijden. Ik betaal zo’n 200 euro per maand af. Ik voel ook wel dat de benzine duurder geworden is. Ik denk dat ik zo’n 250 euro per maand besteed aan benzine. Mijn auto is zeker een grote uitgavenpost, maar ik heb er heel veel plezier aan.”

1.100 euro voor luidsprekers

“Mijn grootste en duurste hobby is muziek. Ik ben producer van elektro en house, en heb daarvoor heel wat materiaal in huis: computers, software, synthesizers, ... Onlangs heb ik nog twee zeer goede luidsprekers gekocht, 550 euro per stuk. Ik droom van een tweejarige opleiding sound engineering aan de SAE in Etterbeek, maar die privéschool kost zo’n 10.000 euro, dus daar moet ik nog even voor sparen. Voorlopig breng ik mijn muziek online uit.”

Sparen voor een appartement

“Voorlopig huur ik, maar ik zou graag een appartement kopen in Brussel. Ik zoek naar iets van 70 à 80 m2, met twee slaapkamers. Ik ben nog niet concreet aan het zoeken, maar ik zet wel al elke maand wat geld opzij.”

Tekst Lore Callens - Foto Griet Dekoninck

Lees ook hoeveel je verdient als
- ingenieur
- boekhouder
- schoonheidsspecialiste