Hoeveel verdient een redacteur?

Naam: Mieke Masyn            

Leeftijd: 23

Beroep: Redacteur

Burgerlijke staat: Samenwonend

Woonplaats: Wevelgem

Netto maandsalaris: 1.300 euro

Extralegale voordelen: Geen

Sparen: 0 euro per maand

Mieke Masyn werkt ruim een jaar bij uitgeverij Professional Media Group in Zedelgem. Haar officiële functie luidt assistent bladmanager. "Dat is eigenlijk de assistent van de hoofdredacteur. Ik schrijf teksten voor vakbladen, contacteer freelancers, maak de pagina’s op en reis af en toe naar het buitenland waar ik beurzen bezoek. Mijn dagen zien er bijna nooit hetzelfde uit. Een heel gevarieerde job met leuke collega’s.”

Hypotheek: 800 euro per maand

“Vorig jaar in april hebben mijn vriend en ik een rijwoning in Wevelgem gekocht. We wilden graag samenwonen, maar geen geld verspillen aan een huurwoning. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een betaalbare woning. Dat betekent wel dat het grootste deel van ons budget nu naar de afbetaling van ons huis gaat  De woning kost ons maandelijks net geen 800 euro. We kunnen bijgevolg niet meer veel sparen, maar het huis is dus onze spaarpot. Anderzijds zijn we erg tevreden dat we nog een betaalbare woning hebben gevonden. Zelf ben ik afkomstig uit Brugge. Daar hadden we bijvoorbeeld nooit een huis voor deze prijs gevonden. ”

100 euro per maand voor kledij

“De centen die er overblijven gaan naar kleding en schoenen. Daar geef ik maandelijks zo’n 100 euro aan uit. Daarnaast gaan we jaarlijks één keer met vakantie. Dit jaar wordt het een vijfdaagse citytrip naar Berlijn. We huren een studio zodat we zelf kunnen koken en niet elke middag en avond op restaurant moeten. Zo proberen we de kosten wat te drukken. In de zomer pikken we meestal ook een paar festivals mee. Zo gaan we naar het Main Square-festival in het Franse Arras. Dat is voor ons dichterbij dan Werchter. Op de affiche staan dezelfde grote namen en de toegangsprijs is een stuk goekoper. Ik schat dat we jaarlijks zo’n 600 euro aan reizen uitgeven.

Tekst:  Carina Lopez - Foto: Tiny Bogaerts

Lees ook:
- Hoeveel verdient een verzekeraar bij KBC?
- Hoeveel verdient een sommelier?
- Hoeveel verdient een kaderlid?