Hoeveel verdient een projectmedewerker bij de stad Antwerpen?

Naam: Lorenzo Van Loon

Leeftijd: 23

Diploma: Master in de audiovisuele kunsten, aangevuld met een master na master cultuurmanagement.

Beroep: Projectmedewerker agentschap Werk en economie stad Antwerpen

Netto maandsalaris: 1.300 euro, voor drie vijfde

Burgerlijke staat: Ongehuwd.

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques, een forfait voor mijn gsm en een fietsvergoeding die me elke dag 1,5 euro oplevert.”

Sparen: “Mijn pensioen houdt me voorlopig niet bezig, maar ik zet wel geld opzij om binnen een paar jaar een huis te kunnen kopen.”

Beleggen:”Ik heb ooit een stukje bos gekocht van 9 vierkante meter. Met de opbrengst wordt het bos onderhouden en worden er boompjes aangeplant.”

“Sinds kort heb ik een deeltijdse baan (drie vijfde) bij de stad Antwerpen. Het agentschap Werk en economie wil het ondernemerschap van de creatieve economie stimuleren. Creatieve mensen zijn niet altijd de grootste ondernemers. Het project moet hun ondernemingszin aanscherpen. Ik probeer in de letterlijke zin van het woord de creatieve sector van Antwerpen in kaart te brengen. In databanken en ondernemingslijsten ga ik op zoek naar mensen en bedrijven die bezig zijn met mode, muziek, nieuwe media, design,…Blijkbaar zoeken creatievelingen elkaars gezelschap op. Zo is er een verhoogde concentratie architecten aan de Scheldekaaien. De stad onderzoekt nu welke factoren een wijk creatief maken. De uiteindelijke bedoeling is om starters samen te brengen”.

Nieuwe microfoon: 1.300 euro

“Zelf ben ik audiomaker in bijberoep. Ik maak onder meer audiogidsen en radioreportages. Voor Welzijnszorg bijvoorbeeld heb ik getuigenissen gemaakt die de organisatie meer bekendheid moeten geven. Verder componeer ik ook jingles. Ik droom ervan om hier ooit mijn beroep van te kunnen maken. In een goede maand verdien ik nu al zowat 800 euro. Ik investeer ook veel in materiaal. Ik heb een microfoon op het oog die 1.300 euro kost, veel geld, maar dan haal je wel topkwaliteit in huis. Op mijn verlanglijstje staat ook een nieuwe recorder. Prijskaartje: 2.500 euro.”

Spotgoedkoop reizen naar Bulgarije

“Ik reis graag, maar wil het budget altijd onder controle houden. De voorbije zomer ben ik met mijn vriendin naar Bulgarije geweest. Die trip was belachelijk goedkoop. Voor tien dagen hebben we amper 350 euro per persoon betaald. Inclusief vluchten, een taxirit van 120 kilometer en vooral decadent veel eten in chique restaurants! Ik heb ook een week in Normandië gekampeerd. Dat heeft me 250 euro gekost, appeltaart inbegrepen.”

Foto: Michel Wiegandt