Hoeveel verdient een medewerker van de K.U.Leuven?

Naam: Fabienne De Ryck

Leeftijd: 24

Beroep: Stafmedewerker onderwijs faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen K.U.Leuven

Woonplaats: Wilrijk

Burgerlijke staat: Getrouwd

Brutomaandsalaris: 2.713 euro

Extralegale voordelen: Voordelige samenaankoop en terugbetaling treinverkeer, groepsverzekering

Sparen: “Bijna niets, want mijn echtgenoot studeert nog.”

Beleggingen: “Geen”

“Ik volg de algemene evoluties in het hoger onderwijs op, zoals de flexibilisering, en zoek uit wat van toepassing is voor onze faculteit. Ik zoek ook de gevolgen uit van het onderwijsbeleid van de K.U.Leuven voor onze opleidingen, voer kosten-batenanalyses uit en volg audits op. Ook de professionalisering van de docenten en assistenten is een deel van mijn takenpakket. Ik verdien 2.713 euro per maand."

Koelkast en wasmachine: 1.500 euro

“Het grootste deel van het budget gaat momenteel naar het inrichten van ons appartement in Wilrijk. Aan de koelkast en wasmachine spendeerden we in totaal 1.500 euro, voor de rest kiezen we vooral voor IKEA-meubels. Een grote kast kost daar 500 à 700 euro. Ook de verven zijn een grote uitgavenpost.”

Huwelijksreis Corsica: 3.000 euro

“Ik ben net voor de wet getrouwd, onze kerkelijke trouw komt nog. Daarna gaan we een week op huwelijksreis. Omdat we geen van beiden graag vliegen, wordt het een Europese bestemming die we per auto en boot kunnen bereiken. Mijn man heeft al verklapt dat het Corsica wordt, maar voor de rest weet ik nog van niets. We hebben een budget van 3.000 euro, dus het zal waarschijnlijk een vrij luxueuze week worden.”

100 euro per bezoek aan de hobbywinkel

“De laatste tijd ben ik vaak bezig met scrapboeken. Dat zijn boekjes met kleurrijke decoratie en papiertjes, foto’s, stickers, glitters, ... Ik heb er onder meer eentje gemaakt voor de huwelijksverjaardag van mijn schoonouders. Zo’n drie keer per jaar stap ik een hobbywinkel binnen om materiaal te kopen, en elke keer ben ik toch zeker 100 euro kwijt.”

Tekst: Lore Callens - Foto: Tiny Bogaerts

Lees ook:
- Hoeveel verdient een doctoraatsstudent?
- Waar geven BV's hun geld aan uit?
- Hoeveel verdient een bioloog?

Doe mee aan de salarisenquête en win een extra maandloon!