Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient een logistiek medewerker?

Naam:  Wesley Gobbens

Leeftijd 26

Beroep: Warehouse coördinator bij BelFibers in Houthalen

Netto maandsalaris: 1.300 euro

Burgerlijke staat: Samenwonend

Extralegale voordelen: “Neen”

Sparen: “Ik wil wel, maar voorlopig lukt het niet. Na een ongeval heb ik veel geld verloren. Voorlopig even afwachten dus.”

Beleggen: “Ikzelf waag me er niet aan, mijn vriendin wel.”

“BelFibres recupereert papier, sorteert het volgens de kwaliteit, pakt het samen en verdeelt het vanuit de magazijnen naar onze afnemers. Als warehouse coördinator sta ik in voor de administratieve verwerking, het laden en lossen en de uiteindelijke verscheping. Opvallend is dat ook in deze sector China sterk aanwezig is.”

600 euro huur per maand

“ Momenteel huren we een appartement waar we maandelijks zowat 600 euro voor betalen. Het gaat om een vrij recent appartement dat heel comfortabel is. Binnen een jaar of twee willen we uiteraard zelf iets kopen. Op lange termijn is een eigen huis de beste investering. Ik schat dat we daarvoor een budget van 270.000 euro voor gaan nodig hebben.”

“Het is ontzettend lang geleden dat we nog echt op reis zijn geweest, een korte vakantie in de Ardennen en Duitsland buiten beschouwing gelaten. De voorbije zomer zijn we wel naar enkele festivals geweest zoals Werchter en Dour. Dat kost niet niks: op Werchter ben je snel meer dan 150 euro kwijt.”

1.200 euro voor een koersfiets

“Af en toe kopen we spullen voor de slaapkamer of de woonkamer, maar die investeringen doen we geleidelijk. Voor mijn fiets, een Bianchi in carbon, heb ik 1.200 euro neergeteld. Sommigen vinden dat misschien veel, maar voor mij is deze fiets het écht waard. Ik heb bovendien een korting van 200 euro kunnen bedingen, altijd mooi meegenomen.”

Tekst Dirk Blijweert - Foto Michel Wiegandt

Zoek je zelf een job in de logistiek? Neem dan een kijkje in het aanbod van onze jobsite!