Hoeveel verdient een juridisch adviseur bij KBC?

Naam: Tine Procureur

Leeftijd: 27

Diploma: Master in de rechten en master General Management aan Vlerick Leuven Gent Management School

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Functie: Juridisch adviseur KBC Asset Management

Bruto maandloon: 3.400 euro

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques van 7 euro, groeps-, hospitalisatie- en personenbijstandsverzekering, kortingen op bank- en verzekeringsproducten, dubbel en aanvullend vakantiegeld, variabele verloning”

Sparen: “Naast pensioensparen zet ik geld opzij voor een skivakantie.”

Beleggen: “Neen”

“Sinds september 2007 ben ik aan de slag bij KBC Asset Management (AM), een onderdeel van de KBC-groep. Als juridisch adviseur houd ik me vooral bezig met het oprichten en onderhouden van vennootschappen die het fondsenbeheer van KBC AM faciliteren. Ik heb ook een stukje variabel loon dat bestaat uit verschillende stukjes die eenmalig per jaar worden uitgekeerd op basis van vooraf bepaalde criteria: 
een werknemersparticipatie (afhankelijk van de winst die KBC maakt) , een niet-recurrent resultaatsgebonden voordeel (afhankelijk van het behalen van een vooraf bepaalde gemeenschappelijke doelstelling) en een individuele premie (afhankelijk van de individuele prestaties van de werknemer).

Fitnessabonnement: 45 euro/maand

“De grootste hap van mijn budget gaat naar mijn appartement. Dat kost me maandelijks 575 euro. Toen ik alleen ging wonen, heb ik zowat 5.000 euro uitgegeven om mijn appartement aan te kleden. Ik heb ook een fitnessabonnement. Dankzij de KBC-korting betaal ik daar maar 45 euro per maand voor, de normale prijs is 65 euro.”

Een week sneeuwpret: 900 euro

“Amper twee weken geleden heb ik een tweedehands wagen gekocht. Ik heb gekozen voor een leuke Smart met 40.000 kilometer op de teller, prijskaartje: 7.500 euro. Aan reizen geef ik graag geld uit. Dit jaar ben ik op citytrip naar Rome geweest voor 500 euro, inclusief terrasjes. Dankzij KBC krijg ik ook interessante kortingen. Nu ben ik aan het sparen voor mijn volgende skivakantie. Voor één week sneeuwpret reken ik op 800 à 900 euro, alles inbegrepen.”

Vrijwilligerswerk in Afrika

“Misschien ga ik volgend jaar vier weken vrijwilligerswerk doen in Kameroen met een organisatie. Vorig jaar was ik in Rwanda, een trip die me 2.700 euro gekost heeft. Daarin zaten de vluchten inbegrepen, het verblijf bij de plaatselijke bevolking en een vergunning van 450 euro voor het plaatselijke gorillareservaat.”

Foto: Michel Wiegandt