Hoeveel verdient een junior process & development manager bij Umicore?

 
  • Naam: Ian De Bode
  • Leeftijd: 23
  • Diploma: Master burgerlijk ingenieur nanotechnologie
  • Beroep: Junior process & development manager bij Umicore
  • Burgerlijke staat: Ongehuwd
  • Netto maandsalaris: 1.750 euro, met daarbovenop een target bruto jaarbonus van 6.800 euro bij het halen van alle doelstellingen
  • Extralegale voordelen: Bedrijfswagen met tankkaart, gsm, internet thuis, maaltijdcheques van 7 euro, groeps- en hospitalisatieverzekering
  • Sparen: “Minstens 300 euro per maand”
  • Beleggen: “Ik heb een paar aandelen, maar ik beleg niet actief.”

“Ik werk sinds september 2010 op de afdeling Germanium bij Umicore Olen, waar we kleine schijfjes van 10 cm diameter maken die gebruikt worden bij hoog performante zonnecellen. Die zonnecellen worden gebruikt voor onder meer satellieten. Germanium substraten is een soort metaal, een halfgeleider. Binnen de afdeling Germanium is er een dienst R&D en daar ben ik een junior manager. Dit is trouwens mijn eerste job. Ik heb drie bedienden en vier arbeiders onder mij, afhankelijk van welk project we behandelen.”

1.300 euro voor huur appartement in hartje Brussel

“Mijn vriendin en ik hebben een appartement in het centrum van Brussel, vlakbij de Beurs. Heel mooi gelegen, maar de huurprijzen zijn vrij hoog. We betalen 1.300 euro per maand voor de huur en de kosten, waarvan we elk de helft betalen. We wonen er sinds september. We kijken niet uit naar een woning, omdat zowel mijn vriendin als ik van plan zijn om naar het buitenland te gaan voor onze job. Ik geef verder wel redelijk wat geld uit aan etentjes met vrienden en aan dvd’s. Daar geef ik zo’n 150 euro per maand aan, net als aan sociale activiteiten.”

Naar New York in kerstvakantie

“Mijn vriendin en ik reizen graag. We zijn twee weken naar Bali geweest deze zomer, dat kostte ons 2.500 euro per persoon voor het vliegtuig en hotel met ontbijt. Het was uitzonderlijk dat we twee weken aan één stuk op vakantie waren: mijn vriendin kan door haar werk niet veel vakantie in één keer opnemen. We doen ook enkele citytrips per jaar. Zo zijn we in april naar Parijs gegaan en gaan we in de kerstvakantie naar New York. Dat kost ons 800 euro voor vier dagen. We moeten niet alles betalen: mijn vader had zoveel airmiles verzameld dat hij de tickets betaald heeft.”

Foto: Michel Wiegandt