Hoeveel verdient een general manager?

Naam: Vera Van Doninck            

Leeftijd: 42

Beroep: General manager bij reclamebureau Nocus

Burgerlijke staat: Wettelijk samenwonend

Woonplaats: Hasselt

Bruto maandsalaris: 4.250 euro

Extralegale voordelen: Firmawagen, laptop, iPhone, groepsverzekering

Sparen: Pensioensparen, kinderspaarplan en 250 euro per maand gewoon sparen

Vera van Doninck is general manager bij het reclamebureau Nocus. "Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijks en commercieel beleid. Ik plan de taken van de studio, ik coach en stuur de accounts, stel het opleidingsaanbod samen en werf nieuwe mensen aan. Alle vijftien medewerkers rapporteren rechtstreeks aan mij. We zijn voortdurend op zoek naar witte raven, vooral goede grafische vormgevers, webdesigners en webdevelopers zijn moeilijk te vinden. Met deze job verdien ik 4.250 euro bruto per maand. Naast mij staat de managing director. Hij is verantwoordelijk voor het strategisch en creatief beleid."

Lening: 1.200 euro per maand

“Een groot deel van ons budget gaat naar onze woning. Onze lening kost 1.200 euro per maand. Wekelijks gaat er ook zo’n 250 euro naar boodschappen. Aangezien ik een drukke baan heb en vaak tot ’s avonds laat in de weer ben, verkies ik om online te winkelen. Mijn boodschappen doe ik via de website van de winkelketen Colruyt. Hun Collect&Go-site is geweldig handig."

Elke maand 200 euro voor kledij

"Ook kleding koop ik regelmatig online. Ik ben geabonneerd op een aantal outletsites. Kleding van leuke en duurdere merken gaan dan vaak voor een prikje de deur uit. Vooral voor de kinderen is het interessant. Voor mezelf koop ik ook wel eens online. Ik combineer liefst duurdere basisstukken met goedkopere kleding uit de gewone ketens. Ik vermoed dat er maandelijks zo’n 200 euro naar kleding gaat.”

Citytrip: 500 euro

“Voor onze reizen laat ik me graag adviseren door vrienden of door kennissen die we via onze sociale netwerken leren kennen. Uit die gesprekken komen vaak de leukste tips en trends. Zo plannen mijn partner en ik minstens één keer per jaar een citytrip. Ik probeer zo’n reisje wel altijd te boeken met een Flair- of Bongobon. Zo kunnen we nog redelijk goedkoop reizen. Gemiddeld voor 500 euro, schat ik. Meestal las ik dan ook een dagje shoppen in, omdat ik daar tijdens het jaar minder tijd voor heb. Met de kinderen proberen we ook één keer per jaar met vakantie te gaan. Dat is meestal in de zomer.”

Tekst: Carina Lopez - Foto: Tiny Bogaerts