Hoeveel verdient een dossierbeheerder?

Naam: Veerle De Schutter

Leeftijd: 41

Functie:  Dossierbeheerder bij APEC in Antwerpen

Burgerlijke staat: Gehuwd, drie kinderen (3,5,7).

Extralegale voordelen? Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding

Sparen? “Pensioensparen.”

Beleggen? “Niet meer, heb er ooit slechte ervaringen mee gehad.”

“APEC/(Antwerp/Flanders Port Training Center) organiseert seminaries en opleidingen voor de maritieme sector.  Als dossierbeheerder sta ik onder meer in voor de inschrijvingen, beurzen, eventuele hotelreservaties, facturatie en ander papierwerk. Ik ben aangeworven via het Activa-plan. Omdat ik twee jaar niet gewerkt heb, moet mijn werkgever minder socialezekerheidsbijdragen betalen. Ik verdien 1.448 euro netto per maand.”

skivakantie: 450 euro appartement

“Ruim een vierde van ons inkomen gaat naar het huis. Het voorbije jaar hebben we onze badkamer en onze keuken gerenoveerd. Niet evident, want de werken hebben ruim een jaar in beslag genomen. We kijken alvast uit naar de eerste week van januari: dan gaan we skiën. Voor een appartement van 5 personen betalen we 450 euro voor één week. Ik geloof dat de schoolvakanties in Frankrijk dit jaar niet samenvallen met de Belgische, vandaar dat de prijzen redelijk laag zijn. Omdat mijn echtgenoot een firmawagen gebruikt, rijden en reizen we goedkoop.”

Bakfiets: 1.500 euro

Zelf rijd ik rond met een bakfiets: handig om de kinderen te vervoeren en boodschappen te doen. Zo’n bakfiets is redelijk duur: deze kost 1.500 euro, maar ik heb hem gekregen via de geboortelijst van onze jongste. We hechten trouwens veel belang aan duurzaamheid. Liever tijdloze meubelen dan spullen die je na een paar jaar moet wegdoen.”

Yoga-opleiding: 3.000 euro

“Eén keer per jaar staat er een bezoek aan een sterrenrestaurant op het programma. Dit jaar zijn mijn man en ik naar de ‘Schone van Boskoop’ geweest. We hebben er 280 euro voor neergeteld, niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Ik heb me ook ingeschreven voor een yoga-opleiding. Die kost me alles bij elkaar 3.000 euro, maar daarna mag ik dan ook zelf lesgeven. Misschien doe ik dat ooit wel, wie weet…”

Tekst: Dirk Blijweert -  Foto: Michel Wiegandt