Hoeveel verdient een diensthoofd?

Naam: Jo Bastiaens

Leeftijd: 46 jaar

Beroep: Diensthoofd CIMIC (Centrum voor Intercultureel Management en Internationale Communicatie) in Mechelen

Woonplaats: Heverlee

Burgerlijke Staat: Gehuwd, drie kinderen van 5, 9 en 14 jaar

Netto maandsalaris: 2.400 euro

Extralegale voordelen: Treinabonnement

Sparen: “Wat er overblijft”

Beleggingen: Geen

“CIMIC is een expertisecentrum dat opleidingen aanbiedt, vorming en advies verleent en aan toegepast onderzoek doet rond het thema interculturaliteit. Mijn taak is om al deze activiteiten te coördineren. Het is een bijzonder boeiende en actuele materie. Zo loopt er momenteel een onderzoek naar de interculturele competenties van leerkrachten en bedrijfsleiders: Hoe gaan zij om met gemengde klasgroepen en diversiteit op de werkvloer?”

Samen met gezin op reis

“Mijn gezin staat voor mij centraal. Als we geld aan de kant hebben, gebruiken we dat liefst om samen te reizen. Vorig jaar stonden Berlijn, Krakau en Praag op het (trein)programma; dit jaar vlogen we naar Amerika. Met een gezin van vijf heb je al snel twee hotelkamers nodig en dat is uiteraard niet goedkoop in een grootstad zoals New York. In totaal heeft die reis ongeveer 10.000 euro gekost. Maar toch vind ik het belangrijk dat mijn kinderen af en toe een andere wereld zien en leren openstaan voor verschillen.” 

2.000 euro voor tweedehands piano

Muziek speelt in ons gezin een hoofdrol. Ik koop veel cd’s en ik speel ook gitaar; ik heb er drie waaronder een Fender. Mijn oudste zoon speelt piano, zijn tweedehands piano heeft zo’n 2.000 euro gekost. Ik vind het super dat hij muzikaal talent heeft. Ik luister naar allerlei genres, van garagerock tot Händel, en langzaamaan ontdekt hij dat ook allemaal. Ik denk niet dat hij er nu voor openstaat, maar ik droom er stiekem van dat we ooit samen in een bandje zullen spelen.”

Tekst: Lore Callens - Foto: Griet Dekoninck

Op zoek naar een job bij de overheid of non-profit?