Hoeveel verdient een consultant bij Randstad?

Naam: Thomas Salden

Leeftijd: 29

Beroep: Consultant recruitment & selection bij Randstad

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Woonplaats: Maasmechelen

Bruto maandsalaris: (+-) 2.550 euro

Extralegale voordelen: Firmawagen, gsm, laptop, maaltijd- en ecocheques, hospitalisatie- en pensioensverzekering, jaarlijks bonusplan en een repre-vergoeding (voor de aankoop van kleding)

Sparen: 500 euro per maand

Als consultant bij Randstad gaat Thomas Salden op zoek naar de beste kandidaat voor een vacature. "Ik bezoek veel bedrijven om te polsen welke personeelsbehoeften er zijn en interview potentiële kandidaten. Daarnaast is er nog een luik assessment centers en schrijf ik bijhorende rapporten, waar ook heel wat tijd in kruipt. Ik verdien 2.550 euro bruto per maand. Het is een heel gevarieerde, drukke job. De hoeveelheid reacties van potentiële werknemers neemt vandaag zeker toe, maar kandidaten met de juiste competentie liggen niet voor het rapen.”

Sparen voor een flatje

Ik woon voorlopig nog bij mijn ouders, maar hoop in de toekomst een betaalbaar appartementje of huisje te kunnen kopen. Een flat of huisje huren doe ik liever niet, dus probeer ik maandelijks 500 euro te sparen. Dat lukt jammer genoeg niet altijd. Sparen is belangrijk, maar ik probeer zo veel mogelijk van mijn leven te genieten.”

Maximum 300 euro voor een citytrip

Ik ga meerdere keren per jaar op vakantie. Dit jaar ben ik al drie keer gaan skiën, waarvan één keer als monitor voor Intersoc. Jaarlijks doe ik ook meerdere citytrips. Zo ben ik enkele weken geleden naar Denemarken en Bergamo geweest en volgend weekend plannen we met enkele vrienden een Vespa-trip naar Eiffel. Die citytrips probeer ik wel low budget te houden. Gemiddeld kosten ze 100 tot 300 euro per reisje."

Nieuwe mountainbike voor 2.000 euro

"Daarnaast ben ik een fervente mountainbiker. In september wacht er een grote tocht, waarvoor ik graag nog een nieuwe fiets zou aanschaffen. Die kost zo’n 2.000 euro.”

Tekst Carina Lopez - Foto Tiny Bogaerts