Hoeveel verdient een bioloog?

Naam: Nadine De Schepper

Leeftijd: 49

Woonplaats: Buzet

Beroep: Moleculair bioloog bij DNAVision (een dienstverlener in de hightech biotechnologie in Gosselies)

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Nettoloon per maand: 1.810 euro

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, 13e maand

Sparen: Neen

 

Nadine De Schepper werkt als projectleider en senior analist bij DNAVision. Op basis van staalanalyses onderzoekt ze mutaties in het menselijke DNA. Hoeveel verdient ze? En waar geeft ze graag geld aan uit?

Afbetaling huis: 150 euro per maand

“Sinds 1994 ben ik eigenaar van een huis waarvoor ik maandelijks 150 euro aflos. Het huis regelmatig een opfrisbeurt geven – met bijvoorbeeld een likje verf - daaraan besteed ik 25 à 30 euro per maand. Voor het overige geef ik weinig geld uit aan vrijetijdsactiviteiten. Ik ga vooral met de hond wandelen in de natuur. Zeer zelden bezoek ik de bioscoop, maar ik huur of koop regelmatig dvd’s (10 à 15 euro per maand).

Maandelijks 50 euro voor kleding

“Ik hou van shoppen. Ik verwen mezelf dan ook vaak met een nieuwe outfit, reken ongeveer 50 euro per maand. Mijn favoriete kledingzaken zijn La Redoute of Miss Etam, Cassis of een andere boetiek in Nijvel, de meest nabije stad...”

Skivakantie: 500 euro

“Ik maak vooral reizen voor het werk. 3 tot 4 keer per jaar trek ik naar Parijs, maar ik kom ook elders in Frankrijk. Ik bezocht Boedapest en Chicago, maar neem slechts zelden vakantie in het buitenland; een weekje skivakantie, dat gun ik mezelf wel eens. De laatste keer kostte het me 500 euro.”

Tekst: Catherine Callico
Foto: Isabel Pousset