Hoeveel verdient een art director?

Naam: Hilde Scheltjens

Leeftijd: 48

Beroep: Art director van Amazing Advertising

Woonplaats: Mortsel

Burgerlijke Staat: Gehuwd

Netto maandsalaris: 1.893 euro

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques en terugbetaling treinabonnement

Sparen: “Wat er overblijft.”

Beleggingen: “Geen, omdat mijn huidige bank geen pakket ethische beleggingen kan voorleggen.”

“Ik ben art director bij het reclamebureau Amazing Advertising. Ik bedenk concepten voor klanten en werk ze uit, zoals websites, e-mailings, advertenties en folders. Ik werk voor een brede waaier van klanten, zowel B-2-B als B-2-C. Ik heb dagelijks contact met copywriters, DTP’ers en fotografen met wie ik nauw samenwerk. Het is een spannende en heel creatieve job.”

Voor 399 euro heen en weer naar Cuba

“Om mijn hoofd leeg te maken, reis ik één of twee keer per jaar naar Cuba. Ik hou van de mensen, de cultuur en de muziek. Ik heb er ondertussen veel families leren kennen en heel wat vrienden gemaakt. Het is altijd weer fantastisch om hen terug te zien. Doordat ik een flexibele job heb en geen kinderen, kan ik op vakantie buiten het toeristische seizoen. Zo kan ik goedkope tickets boeken. Met wat geluk kan ik voor 399 euro per persoon heen en terug vliegen. Overnachten doe ik in ‘casas particulares’. Het is een soort Bed&Breakfast waar je 20 euro voor een tweepersoonskamer met ontbijt betaalt. Maar toch vallen die reizen altijd duurder uit dan verwacht. Ik ken sommige families heel goed en als ik er op bezoek ga, steun ik ze ook graag financieel.”

Opladen met cultuur

“Reizen is heerlijk om er even tussenuit te zijn. Om creatief te blijven, ben ik ook in België altijd op zoek naar nieuwe impulsen. Daarom ga ik regelmatig naar concerten en andere culturele activiteiten. Ik ben dol op de AB Box, waar je jong talent kunt zien voor 12 euro. Maar ik kan evengoed al eens 48 euro uitgeven voor een gevestigde naam als Massive Attack.”

Tekst: Lore Callens - Foto: Tiny Bogaerts