Hoeveel verdient een advocaat?

Naam: Tine Vandewiele              
Leeftijd: 33
Beroep: Advocaat arbeidsrecht bij Stappers, Eliaerts & Thiers Advocaten in Antwerpen
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Woonplaats: Berchem
Netto maandsalaris: 2.500 euro
Extralegale voordelen: Geen
Sparen: 750 euro per maand

Als advocate verdedigt Tine Vandewiele de belangen van werkgevers en werknemers. Hoeveel ze daarmee maandelijks verdient en waar ze haar geld aan uitgeeft, vertelt ze aan onze salariswatcher.

Werken van 9.30 tot 20.30u

"Ik ben advocaat gespecialiseerd in sociale zekerheids- en arbeidsrecht en werk op zelfstandige basis in een advocatenkantoor. Ik begeleid bedrijven en werknemers juridisch bij alle stappen van het arbeidsproces, van de aanwerving tot het ontslag. Ik kijk arbeidsovereenkomsten na, stel adviezen op rond tijdskredieten,... Soms doe ik ook interne audits met het oog op een overname of adviseer ik bedrijven bij herstructureringen of collectieve ontslagen. Ik verdedig zowel de belangen van de werkgevers als de werknemers. Mijn werkdag start meestal rond 9.30 uur en eindigt om 20.30 uur, met één uur middagpauze. Twee dagen in de week werk ik tot 21.30 uur en één weekend per maand werk ik ook op zondag.”

5.000 euro per jaar aan kleding

“In 2007 heb ik een arbeiderswoning gekocht in Berchem. Maandelijks betaal ik 750 euro af. Daarnaast gaat een groot deel van mijn budget naar kleding. Ik ben een echte fashionista en spendeer gemiddeld 5.000 euro per jaar aan kleding, schoenen en handtassen. Tijdens de stockverkopen van de Belgische modemerken schuim ik de verschillende filialen af en ook tijdens de solden sta ik paraat. Ik ben verzot op de jurkjes van Lila Grace, een leuk boetiekje in Antwerpen. Gelukkig liggen die prijzen niet zo hoog.”

3.500 euro voor 3 reizen

“Jaarlijks maak ik drie reizen. Een citytrip met oud-studenten uit Leuven, een rustvakantie en één grote trekreis. In 2009 ben ik met twee vriendinnen drie weken door India en Nepal getrokken. Jaarlijks kost dit drieluik mij ongeveer 3.500 euro.”

Tekst: Carina Lopez - Foto: Michel Wiegandt
Bron: Vacature Magazine 30 januari 2010