Hoeveel verdient een F16-piloot?


Ook enkele Belgische F16's nemen deel aan operatie 'Odyssey Dawn' in Libië. Hun opdracht? Ervoor zorgen dat geen enkel vliegtuig het luchtruim doorkruist. Maar indien nodig kunnen ze ook ingezet worden om militaire doelwitten te bombarderen. "De piloten die nu boven Libië hangen, zaten eerder in Afghanistan. Voor missies als deze trainen ze bijna elke dag." Aan het woord is Frederik Vansina, commandant van de vliegbasis Kleine Brogel en verantwoordelijk voor de F16's. De geknipte persoon om ons te vertellen over de opleiding van deze F16-piloten.

Opleiding: ongeveer 8,5 jaar

"Piloot worden bij de luchtmacht kan op twee manieren", legt Vansina uit. "Ofwel via het beroepskader waarbij je een vijfjarige opleiding volgt aan de Koninklijke Militaire School (KMS), ofwel via het hulpkader. Dat laatste is bedoeld voor wie al een masterdiploma heeft en alsnog een carrière als piloot ambieert. In een jaar tijd krijg je dan alle theoretische vakken die nodig zijn om een vliegbrevet, het zogenaamde Airline Transport Pilot Licence (ATPL), te halen. Let wel, dat brevet krijgen ze pas na 13 dienstjaren. Die maatregel moet ervoor zorgen dat niet al onze piloten meteen na hun studie naar de burgerluchtvaart overstappen."

Na die theoretische basis volgt de eigenlijke vliegopleiding. "Op de basis van Beauvechain leren de piloten in spe gedurende een jaar met de Marchetti vliegen. Al naargelang hun vaardigheden gaan ze zich vervolgens specialiseren in ofwel de F16 (gevechtspiloot), de C130 (transportvliegtuig) of de Agusta (helikopter), wat nog eens anderhalf jaar duurt. Uiteraard sturen we die jonge F16-piloten niet meteen naar het front, het duurt dan nog eens een à twee jaar om hen gevechtsklaar te maken. In die tijd trainen we hen in allerlei operationele disciplines, zoals luchtgevechten, grondaanvallen, werken met precisieapparatuur,... Alles bij elkaar duurt het 8,5 jaar voor een piloot kan ingezet worden."

Medische check van 5 dagen

Kan om het even wie F16-piloot worden? "Zeker niet, wie aan de opleiding wil beginnen, moet slagen voor een hele reeks psychotechnische, medische en sporttesten. De medische proeven alleen al duren vijf dagen. Brillendragers zijn eraan voor de moeite, net als kandidaten met te lange of te korte bovenbenen (omdat ze niet in de cockpit passen, nvdr). Toen ikzelf aan de testen deelnam, waren we met 800. 14 startten de opleiding aan de KMS en slechts 5 werden uiteindelijk piloot. Om maar te zeggen, zeer weinig kandidaat-piloten halen de eindstreep."

Toch heeft de luchtmacht aardig wat piloten in dienst. Vansian: "We hebben zo'n 400 pilootfuncties, waarvan 100 voor F16's. Op dit moment zijn er daarvan 80 ingevuld. Omdat het fysiek en mentaal een belastende job is, gaan veel F16-piloten na 10 à 15 jaar over op een ander type vliegtuig. Logisch dus dat we voor onze F16's continu op zoek zijn naar vers bloed."

Jonge F16-piloot verdient 2.500 euro netto

De opleiding mag dan wel langdurig zijn, de militairen krijgen vanaf hun eerste dag bij het leger een vergoeding. Een kandidaat-officier verdient al 1.757,84 euro bruto. Eens de studies zijn afgerond en de piloot operationeel inzetbaar is, stijgt dat tot 1.900 euro netto. Wie effectief vliegt, krijgt nog een premie van 600 euro. Een startende F16-piloot verdient dus rond de 2.500 euro netto.