Hoeveel verdient de assistente van de baas?

Naam: Sofie Verschooten

Leeftijd: 30

Beroep: Management assistent bij Huntsman

Burgerlijke staat: Wettelijk samenwonend, 1 zoontje Daan

Woonplaats: Lier

Netto maandsalaris: 1.900 euro

Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering en gsm

Sparen:
500 euro

"Ik werk nu ongeveer 3,5  jaar voor de biochemische multinational Huntsman. Omdat het bedrijf vestigingen over de hele wereld heeft, moet ik dikwijls zakenreizen organiseren. Maar ook visums aanvragen, vergaderingen inplannen of reisvergoedingen uitbetalen. Er werken ontzettend veel verschillende nationaliteiten op ons bedrijf. Dat is precies waar ik naar op zoek was na mijn studies secretariaat-talen aan de Katholieke Hogeschool van Ham. Tijdens de lunchpauze hoor je collega’s Frans, Deens, Zweeds, Spaans of Italiaans spreken. Die internatonale omgeving inspireert mij enorm.”

Herenhuis voor 240.000 euro

“Ik verdien 1.900 euro netto per maand. Een groot deel van dat geld gaat sinds kort naar onze zoon Daan en onze nieuwe woning. Het is een gerenoveerd herenhuis in Lier, vlakbij de stadsomwalling en het centrum. Het huis kostte 240.000 euro. We betalen nu maandelijks 1.100 euro af. Jaarlijks spenderen we ook zo’n 3.000 euro aan vakanties. Vorig jaar zijn we naar Egypte geweest en dit jaar vertrekken we in juni naar Rome. Ook doen we bijna elk jaar een citytrip. Door de komst van ons zoontje gaan we wel minder vaak op restaurant. Maar ik ga wel elk jaar vier dagen lang naar Werchter. Een ticket voor vier dagen kost ongeveer 180 euro.”

Op zoek naar authentieke meubels

“Daarnaast gaat er ook nog wat geld naar mijn interieur. Ik knap ontzettend graag oude meubeltjes op. Die vind ik via internetsites als Kapaza. Maar ik schuim ook antiekmarkten af. In ons huis zal je niet snel nieuwe voorwerpen vinden. Achter alle spullen moet een verhaal zitten. Zo kocht ik laatst nog een prachtige grammofoonplaat, die nu een speciaal plaatsje heeft gekregen. Het enige nieuwe meubel dat we gekocht hebben, is een kast. Die kostte 1.500 euro.

Tekst: Carina Lopez - Foto: Tiny Bogaerts