Hoeveel verdient Zinedine Zidane vandaag de dag nog?

De vroegere spelverdeler van de ‘Bleus’ en van Real Madrid houdt er een mooie tweede carrière op na. Zijn financiële inkomsten waren al aanzienlijk toen hij nog speler was en dat zijn ze nu, vijf jaar na het einde van zijn sportieve carrière, des te meer.

Hij was overwinnaar in de Champions League en in het EK en haalde met Frankrijks ook de wereldbeker binnen … Het cv van Zizou nog voorstellen is eigenlijk overbodig.

Zidane kwam nog een enkele keer in de media toen hij terugkeerde naar de schoolbanken om een universitaire opleiding te volgen om manager van een sportclub te worden, maar daarnaast bleef het opvallend kalm. Nochtans houdt de huidige sportieve directeur van Real Madrid er een mooie carrière naast het veld op na.

Nu hij minder voor het voetlicht treedt rijzen de vragen wat hij precies doet en waar de ex-voetballer uit Marseille zijn inkomsten zoal vandaan haalt.

3 miljoen euro bij Real

Vorige juli werd Zidane benoemd tot sportief directeur van Real Madrid. Eigenlijk was het een simpele verandering van statuut, want hij was al verschillende jaren de raadgever van voorzitter Florentino Perez. Zijn salaris voor deze functie? 3 miljoen euro per jaar …

Reclame en Canal Plus

We zien Zidane dan wel minder op tv of in de magazines, dat belet hem niet om jaarlijks zo’n 1,4 miljoen euro op zak te steken om producten van zijn sponsors te dragen of te gebruiken.

De derde pijler van zijn inkomen is consultancy voor tv. Om op de diensten van Zizou een beroep te kunnen doen moet je echt diep in je portefeuille tasten. Canal Plus geeft hem zo’n 500.000 euro voor zijn statuut van consultant.

Meer dan 5 miljoen euro per jaar

Een eenvoudige rekensom leert ons dat we op deze manier al aan een kleine 5 miljoen euro inkomsten per jaar zitten. En dan brengen we heel wat vetbetaalde diensten nog niet in rekening, zoals zijn steun aan de kandidatuur van Qatar voor de organisatie van de wereldbeker in 2022

Zinedine Zidane heeft deze zomer ook meer dan 8 miljoen euro geïnvesteerd in het project Z5, een sportcomplex met voetbalterreinen voor matchen van vijf tegen vijf spelers in Aix-en-Provence.

Een geslaagde en bijzonder lucratieve tweede carrière voor de Franse voetbalvedette met de magische benen!

Bron: Capital (september 2011)

Video: een onvergetelijke goal tijdens de finale van de Champions League