Hoeveel verdient Tiësto?

De beste dj ter wereld is hij al enkele jaren niet meer, maar toch behoort de Nederlander Tijs Verwest – voorheen actief als DJ Tiësto, nu kortweg Tiësto – nog steeds tot de absolute top in house- en tranceland. Het bedrag dat de plaatjesdraaier en producer in de loop der jaren bij elkaar wist te harken met zijn dansmuziek doet duizelen.

Vijftien miljoen fans

In 2002 werd hij in de top 100 van DJ MAG voor het eerst uitgeroepen tot beste dj ter wereld, maar werd intussen onttroond door zijn landgenoot Armin Van Buuren. Al betekent dat allerminst dat het slecht zou gaan met zijn carrière. Zo mocht hij een remix van Gotyes megahit ‘Somebody that I used to know’ maken en wist hij op Facebook bijna vijftien miljoen fans te verzamelen.

De carrière van de nu 44-jarige dj kwam begin de jaren 2000 goed op gang met zijn set op de ID&T Innercity Party en de release van ‘In My Memory’, zijn eerste solo-cd waarop meteen vijf grote hits te vinden waren.

Uitverkochte stadions

Wat volgde was niet min: Tiësto deed een tour met Moby, David Bowie en Busta Rhymes, kreeg diverse onderscheidingen zoals de Popprijs, enkele TMF Awards en de Gouden Harp, werd zelfs genomineerd voor een Grammy en vulde evenementencomplexen zoals de GelreDome en de Ethias Arena tot de nok met telkens meer dan twintigduizend danceliefhebbers.

De ster-dj mocht zijn draaitafelkunsten ook demonstreren in een eigen radioprogramma, lanceerde eind 2011 zijn kledinglijn ‘CLVB LIFE’ en bleef onder de noemers ‘In Search of Sunrise’ en ‘A New Dawn’ met de regelmaat van de klok nieuwe mix-cd’s uitbrengen.

Dure vogel

Ook vandaag reist Tiësto met zijn privéjet nog steeds de zes continenten af om zijn beats wereldwijd op danslustigen los te laten. Organisatoren weten dat hij garant staat voor een uitzinnig feestje en dat beseft Tiësto zelf maar al te goed: hij is dan ook een dure vogel, die volgens het Nederlandse magazine Quote aan zijn dj-sets jaarlijks zo'n twee miljoen euro overhoudt.

Zijn productiemaatschappij ‘The Eagle’ beschikt over tien miljoen euro en daarnaast bezit Tiësto ook nog enkele huizen in Amsterdam en in het zuiden van Nederland. Quote schatte zijn totale vermogen op zo’n 21 miljoen euro. De site Celebrity Networth deed er nog een smak bovenop: in hun lijst met rijkste dj's ter wereld prijkt Tiësto op 1 met een geschat vermogen van 57 miljoen euro.