Hoeveel verdient Simon Baker van The Mentalist?

Patrick Jane, notoir charmeur en uitzonderlijk speurneus uit de televisieserie The Mentalist, verdient goed zijn boterham. Maar zijn loon kan nog altijd niet tippen aan dat van Dr. House.

The Mentalist alias Simon Baker, is een enorm succes in Europa. In de Verenigde Staten doet de serie het ook alles behalve slecht: de episodes hebben een vaste stek in de top 10 van meest bekeken programma’s. En daar wordt Baker natuurlijk ook beter van, gezien hij 12,5 miljoen kijkers wekelijks aan de buis kan kluisteren op CBS.

2,2 miljoen dollar per aflevering

Dankzij hun sterke prestaties kreeg de hele cast loonsopslag voor het vierde seizoen, bovenop een vernieuwd contract met Warner Bros. Het moet natuurlijk gezegd worden dat elke aflevering meer dan twee miljoen dollar opbrengt voor het productiebedrijf. Om het lucratieve project voort te zetten, moeten ze de acteurs natuurlijk aan zich binden.

300.000 dollar loon

Met zijn 300.000 dollar (215.000 euro) per aflevering, heeft de Australische acteur een van de beste deals in Hollywood te pakken. Al zijn er wel collega’s die het nog beter doen: Dr. House alias Hugh Laurie krijgt niet minder dan 700.000 dollar (495.000 euro) per aflevering, en ook Mark Harmon van NCIS doet het niet slecht. Hij mag een half miljoen dollar (350.000 euro) per aflevering op zijn rekening storten.

Ook David Caruso van CSI Miami is geen armoezaaier, met 375.000 dollar (265.000 euro) per aflevering.