Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient Mark Zuckerberg met Facebook?

Op 27 oktober 2010 verscheen de nieuwe prent "The Social Network" in de zalen. De film vertelt het verhaal van de sociale netwerksite Facebook en diens oprichter Mark Zuckerberg. Wie is Mark Zuckerberg en hoe groot is zijn vermogen?

26 is hij, de piepjonge oprichter van Facebook. In 2004 lanceerde hij vanuit zijn studentenkamer in Harvard de allereerste versie van de populaire sociale netwerksite. Ondertussen kennen we Zuckerberg's triomftocht. Wereldwijd telt Facebook meer dan 500 miljoen gebruikers.

6,9 miljard dollar

Midden september 2010 pakte zakenblad Forbes uit met een nieuwe lijst van de 400 rijkste Amerikanen. Mark Zuckerberg verovert de 35ste plaats en hupt daarbij over de 42ste plaats van Apple's topman Steve Jobs. Forbes schat Zuckerberg's vermogen op maar liefst 6,9 miljard dollar. Steve Jobs moet het stellen met 6,1 miljard dollar.

Zuckerberg boerde goed in 2010. Zijn persoonlijk vermogen steeg het voorbije jaar met 4,9 miljard dollar. De waarde van het bedrijf Facebook is moeilijk in te schatten. De Britse krant The Financial Times berekende die op zo'n 33 miljard dollar. Voor het precieze bedrag wordt het nog wachten tot 2012, dan plant het bedrijf zijn aandelen voor het eerst aan te bieden op de beurs.

Meer weten over de nieuwe film 'The Social Network'? Lees het hier.