Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient Lionel Messi?

Lionel Messi won de eerste FIFA Gouden Bal. ’s Werelds beste voetballer is nog maar 23. Hoeveel verdiende de sterspeler al met zijn voetbalcarrière?

De FIFA Gouden Bal is een samensmelting van de Wereldvoetballer van het Jaar en de Gouden Bal. Twee prijzen die Messi vorig jaar ook al in de wacht sleepte. Verrassend dat hij dit jaar de FIFA GOuden Bal wint, want zijn collega's Iniesta en Xavi werden getipt als winnaar.

Jaarlijks 33 miljoen euro

In 2010 stootte Messi Brits voetbalspeler David Beckam van de kopplaats van het lijstje best betaalde voetballers wereldwijd. Volgens het magazine France Football verdient Messi jaarlijks ongeveer zo ‘n 33 miljoen euro. Beckham doet het net iets minder met 30,4 miljoen euro per jaar.

Nog volgens France Football bestaat het loon van de sterspeler van FC Barcelona uit: 10 miljoen euro basisloon, 4 miljoen euro in bonussen en 19 miljoen aan sponsorcontracten. Messi heeft contracten lopen bij topmerken als Adidas, Pepsi Cola en Gillette.

58 doelpunten in 2010

In 2003 debuteerde Messi voor het eerst in de eerste ploeg van FC Barcelona. Zijn eerste goal maakt hij op 1 mei 2005. Hij is dan 17 jaar en de jongste Barça speler die een doelpunt maakt in de Primera División. Het voorbije jaar 2010 maakte hij 58 doelpunten bij FC Barcelona.

Goede doel

Drie jaar geleden richtte Messi de Leo Messi Foundation op. De stichting ondersteunt onderwijs -en gezondheidsprojecten voor kwetsbare kinderen. In 2010 werd Messi ook ambassadeur voor UNICEF.