Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient Larry Hagman, J.R. uit Dallas?

Wie aan de jaren 80 denkt, denkt aan brede epauletten, getoupeerd haar en … Dallas op tv. In juni kreeg de successoap een vervolg met een nieuwe reeks afleveringen waarin oude sterren samen te zien zijn met nieuwe leden van de Ewing-familie. Hoeveel verdient de acteur achter de gehate, maar toch populaire oliemagnaat J.R.?

Het nieuwe Dallas mag een ongezien succes genoemd worden. De eerste aflevering op de Amerikaanse zender TNT was meteen goed voor zo’n 6,9 miljoen kijkers, het hoogte aantal ooit voor de première van een serie op een kabelnetwerk in de VS. De serie, die loopt tot 15 augustus, is intussen al verzekerd van een volgend seizoen.

Dat is goed nieuws voor Larry Hagman, de 80-jarige acteur die zowel in de oorspronkelijke serie als in de nieuwe reeks gestalte geeft aan J.R. Ewing, de oudste zoon van pater familias Jock.

Loononderhandelingen

Hagmans personage is het enige dat te zien is in alle Dallasafleveringen sinds het prille begin in 1978. In de twee afleveringen die volgden op de legendarische cliffhanger ’Who shot J.R.?’, was het evenwel niet Hagman die rol vertolkte van de omzwachtelde J.R.

De acteur, die zich bewust geworden was van zijn marktwaarde, was op dat moment namelijk in loononderhandelingen met de producers van de serie. Die hadden het plan opgevat om Hagman te vervangen door Robert Culp als de onderhandelingen zouden afspringen. Zover kwam het niet en de vraag is ook of het publiek de uitleg gepikt zou hebben dat J.R. door zijn schotwonde plastische chirurgie had moeten ondergaan en er daardoor compleet anders uitzag.

Te koop: ecologisch verantwoord landgoed

De Amerikaanse site Celebritynetworth schat het vermogen van Hagman op 15 miljoen dollar (12 miljoen euro). Een deel van dat geld hebben Hagman en zijn vrouw Maj geïnvesteerd in ‘Heaven’ een ecologisch verantwoord landgoed van 17,4 hectare in Ojai, Californië, dat onder meer beschikt over negen slaapkamers en vijftien badkamers.

Omdat het koppel hun oude dag in een iets bescheidener optrekje wil slijten, stelden ze het domein in 2010 te koop voor 9,3 miljoen dollar.

Hoewel de prijs inmiddels gezakt is tot 6,5 miljoen dollar is Heaven nog steeds niet verkocht. Wie zich afvraagt of Hagmans ecologische onderkomen zijn zuurverdiende centen waard is kan een kijkje nemen op www.hagmanheaven.com.