Hoeveel verdient Frans Bauer?

‘Heb je even voor mij?’ Voor heel wat schlagerfans luidt het antwoord op deze vraag van Frans Bauer volmondig ‘Ja!’. De zanger groeide op in een woonwagen, maar hoeft zich intussen financieel al lang geen zorgen meer te maken. Hoeveel bedraagt zijn fortuin?

Frans Bauer (38) begon zijn zangcarrière in 1987. Geïnspireerd door zijn grote helden Julio Iglesias, Elvis Presley en Koos Alberts bracht de jonge Frans in dat jaar, na een reeks releases in eigen beheer, zijn eerste officiële single ‘Ben je jong?’ uit. Voor enig succes moest hij wel nog wachten tot 1994 toen hij, mede geholpen door een verschijning in het tv-programma All You Need Is Love, zijn eerste hit scoorde. Daarna ging het snel: zowel Nederland als Duitsland gingen overstag en de platenmaatschappijen stonden al gauw te zwaaien met miljoenencontracten. Bauer kreeg ook zijn eigen realitysoap wat zijn succes alleen nog maar aanwakkerde.

Vandaag moet Bauer zowat de populairste nog levende Nederlandse zanger zijn. Behalve met zijn muziek verdient hij ook geld als presentator (onder meer van Bananasplit) en als acteur. Ook in België is hij ongemeen populair en worden zijn oerhollandse meezingers gretig opgepikt.

Rijkste Nederlandse zanger

Het Nederlandse magazine Quote ploos de jaarcijfers van Frans Bauer uit en merkte dat hij jaarlijks structureel een miljoen euro opzij kan zetten. Bij de laatst bekende cijfers uit 2009 stond de teller al op 13 miljoen, wat hen deed besluiten dat dit bedrag inmiddels wel al tot 15 miljoen moet zijn opgelopen.

Dat gaat dan alleen nog maar over zijn zakelijke vermogen. Volgens Quote moet hij privé met allerlei schnabbels minstens evenveel verdienen, wat hun ‘conservatieve’ schatting van zijn totale vermogen op 31 miljoen euro brengt.

Met dat bedrag kroont Bauer zich meteen tot de rijkste Nederlandse artiest én is hij een van de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar.