Hoeveel verdient F1-baas Bernie Ecclestone?

Van 11 tot 13 mei wordt de Grote Prijs van Spanje gereden. Aan het hoofd van de Formule 1 staat nog steeds Bernie Ecclestone, ondertussen een kranige tachtiger, die miljarden verzamelde met de winstgevende sport.

4,15 miljoen euro per jaar

In zijn boek No Angels uit 2011 heeft de journalist Tom Bower een volledig portret geschetst van het salaris van Bernie Ecclestone. Maar op hoeveel poen kan hij eigenlijk aanspraak maken? Volgens het controversiële werk – hij werd gefinancierd door Ecclestone zelf, maar de auteur is in ongenade gevallen, omdat hij informatie vrijgeeft die Ecclestone liever geheim wou houden – krijgt Bernie sinds 2006 een vast salaris van 3 miljoen euro per jaar, waarbij nog eens een bonus komt van 1,15 miljoen euro als het zakencijfer van de F1 verhoogt. Het jaarlijks salaris van Ecclestone bedraagt dus 4,15 miljoen euro.

Opslag van meer dan 500.000 euro in 2009

Hij is omnipresent in de F1 sinds decennia, en deze zakenman is ondanks zijn hoge leeftijd niet klaar om op pensioen te gaan. Op zijn 79ste, in 2009, versierde hij zelfs een opslag van 550.000 euro. Zo bedroeg zijn salaris van dat jaar een mooie 4,7 miljoen euro. De F1 is duidelijk niet onderworpen aan de crisis…

Bij de rijkste Britten

Met zulk een comfortabel salaris is het niet te verwonderen dat Bernie tot rijkste burgesr van Groot-Brittannië behoort. Zijn fortuin wordt door Forbes geschat op 2,8 miljard dollar, of 2,16 miljard euro.

Het bewijst dat de Formule 1, naast een gewone sport ook een zeer succesvolle business is. Zeker als je de grote baas bent.