Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdient Alberto Contador met de Tour?

Een glaasje champagne voor Alberto Contador want na drie weken mag hij de gele trui van de Tour de France mee naar huis nemen. Hoeveel brengt die overwinning op?

50.000 euro voor de gele trui

Met het winnen van de gele trui strijkt renner Alberto Contador 450.000 euro op. Jammer voor hem, maar de ongeschreven regel geldt dat de winstpremies verdeeld worden over alle ploegleden. Bij Astana rijden 9 renners. Dat wil zeggen dat Alberto 50.000 euro op zijn eigen rekening ziet verschijnen. Daar komt nog wel wat bij want voor elke dag dat Contador de gele trui droeg, ontvangt hij 8.000 euro. Dat waren 6 dagen, dus dat maakt 48.000 euro, ook te verdelen over de 9 renners van de Astana wielerploeg. Contador eindigde 4e in het bergklassement. Dat is goed voor 4.000 euro.

5 miljoen euro per jaar

De Tour levert Alberto Contador dus een kleine 60.000 euro op. Ter vergelijking: de voetballers van de Spaanse nationale ploeg kregen elk 600.000 euro bij winst van het WK. En landgenoot Rafaël Nadal ging na winst op het Wimbledon toernooi aan de haal met 1,2 miljoen euro. Maar Contador hoeft niet bij de pakken te blijven neerzitten. Want volgens de Franse sportkrant L'Equipe verdient hij bij Astana een basisloon van 5 miljoen euro per jaar.

Tekst: Mies Cosemans - Foto: in.reuters.com