Hoeveel verdienen jonge bankiers in Londen?

Jonge bankiers met ambitie weten het al langer dan vandaag: de City is dé manier om snel carrière te maken. Na een dipje op het hoogtepunt van de crisis - volgens het Centre of Economic and Business Research verdwenen vorig jaar 34.000 jobs - gaat de tewerkstelling in het financiële hart van Londen weer in stijgende lijn. Afgelopen kwartaal kwamen er 7% jobs bij, goed voor een totaal van 319.000 banen. Augustus alleen al was goed voor 5.031 nieuwe vacatures.

Salaris: 6.800 euro per maand

Ook de lonen volgen die positieve trend. Terwijl de salarissen van de senior werknemers - minstens 6 jaar ervaring - al een tijdje in de lift zaten, volgen nu ook de lonen van de jongere werknemers. Volgens Astbury Marsden, een selectiebureau voor de financiële sector, verdient een junior gemiddeld 70.480 pond per jaar (ongeveer 82.800 euro). Op maandbasis komt dat neer op goed 5.800 pond (6.800 euro). Vorig jaar lag het gemiddelde nog op 62.945 pond (ongeveer 73.900 euro).

Gezocht: analisten, salesprofielen en assistenten

Jonathan Nicholson, managing director van Astbury Marsden, ziet vooral een stijging in de vraag naar junior salesprofielen, analisten en assistenten. "Tot nu toe rekruteerden bankmanagers vooral ervaren werknemers met een grote klantenportefeuille, nu verschuift de focus naar jongere werkkrachten. Die trend vertaalt zich ook in hogere startlonen."

Bron: Astbury Marsden - Foto: Lies Willaert

Op zoek naar een job in de financiële sector? Kijk snel in onze vacatures!