Hoeveel verdienen de topspelers van het Nederlandse nationale elftal?

Bij een EK zonder Belgen houden heel wat voetballiefhebbers in ons land nauwlettend in de gaten hoe het onze noorderburen vergaat. Tegen Denemarken ging Oranje roemloos ten onder en ook tegen de Duitse Mannschaft verloor het elftal. Hoeveel verdienen de mannen van trainer Bert Van Marwijk eigenlijk?

Wesley Sneijder

Middenvelder Wesley Sneijder (27) is momenteel aan de slag bij Inter Milaan, waar hij zo’n vijftien miljoen euro bruto per jaar opstrijkt. Na aftrek van belastingen houdt hij daar toch nog steeds ongeveer acht miljoen netto aan over. Een mooi inkomen, maar Sneijder heeft het nodig, want hij leeft op grote voet en ook zijn echtscheiding van jeugdliefde Ramona Streekstra heeft hem een pak geld gekost. Het Nederlandse magazine Quote schat het totale fortuin van Sneijder momenteel op 20 miljoen euro.

Rafael van der Vaart

Sneijders collega op het middenveld, Rafael van der Vaart (29), speelt bij het Engelse Tottenham Hotspur, waar hij volgens Quote minstens vier miljoen euro op jaarbasis verdient. Daarvoor verdedigde hij onder meer de kleuren van Real Madrid, Hamburger SV en Ajax. Zijn totale vermogen zou 22 miljoen bedragen.

Arjen Robben

Vleugelspits Arjen Robben (28) staat sinds augustus 2009 onder contract bij Bayern München. Eerder speelde hij voor FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid. Volgens Quote krijgt hij van zijn huidige club een kleine negen miljoen euro bruto per jaar. Zijn totale vermogen schatten ze op een meer dan aardige 30 miljoen euro.

Coach Bert Van Marwijk

Al sinds 2008 voert Van Marwijk (60) het bevel over de Nederlandse troepen. Ooit speelde hij zelf voor het nationale elftal en daarnaast stond hij op de loonlijst van ploegen zoals Go Ahead Eagles, AZ, MVV Maastricht en Fortuna Sittard. Tegenwoordig vangt hij jaarlijks 1.850.628 euro bruto voor het trainen van de spelers, het aanwakkeren van de groepsgeest en het uitdokteren van de juiste opstelling.

Assistent Phillip Cocu

Cocu (41) heeft aangegeven dat hij na het EK stopt als assistent van van Marwijk om zich volledig te wijden aan PSV, waar hij onder andere de A1-junioren gaat trainen. Oud-voorzitter Harry van Raaij betaalt hem daar graag twee miljoen euro bruto per jaar voor. Cocu heeft er als speler ook een lucratief jaartje in de Verenigde Arabische Emiraten opzitten. Quote schat zijn totale vermogen dan ook op 20 miljoen euro.