Hoeveel verdienen de ster-dj’s van Tomorrowland?

Dat het dancefestival Tomorrowland razend populair is hoeft geen betoog. Geen wonder, want van vandaag tot zondag passeert in provinciaal domein De Schorre in Boom, waar het evenement plaatsvindt, het kruim van de elektronische muziek de revue.

Even ter vergelijking: Rock Werchter telt 168.000 ‘likes’ op Facebook, Tomorrowland 3,6 miljoen. Rock Werchter was dit jaar uitverkocht op zeven maanden tijd, Tomorrowland in nauwelijks een halfuur. Sinds bekend raakte dat het dancefestival van de broers Manu en Michiel Beers internationaal gaat en er onder de naam Tomorrowworld ook een editie in de VS komt staat er al helemaal geen maat meer op de populariteit. Al van in de begindagen stonden er op het evenement top-dj’s geprogrammeerd en hadden de organisatoren de bedoeling om middels een imposant decor het publiek onder te dompelen in een feeërieke droomwereld. De bezoekersaantallen groeiden stelselmatig: van zo’n 10.000 danslustigen in 2005 tot 180.000 voor de editie van dit jaar.

Rijkste dj’s ter wereld

Verdeeld over drie dagen en vijftien podia maken meer dan 400 dj’s (!) hun opwachting op Tomorrowland. Onder hen absolute toppers zoals Tiësto, David Guetta en Avicii. Een aantal van de namen op de affiche zijn ook te vinden in de lijst met de rijkste dj’s ter wereld die de Amerikaanse site Celebritynetworth eerder dit jaar publiceerde.

Dj Vermogen in dollar Vermogen in euro
Tiësto 75 miljoen 57 miljoen
Armin Van Buuren 40 miljoen 30 miljoen
Pete Tong 32 miljoen 24 miljoen
David Guetta 30 miljoen 23 miljoen
Steve Aoki 28 miljoen 21 miljoen
Ferry Corsten 19 miljoen 14 miljoen
Carl Cox 16 miljoen 12 miljoen
Benny Benassi 15 miljoen 11 miljoen
Sven Väth 14 miljoen 11 miljoen
Avicii 12 miljoen 9 miljoen
Afrojack 11 miljoen 8 miljoen
Kaskade 10 miljoen 8 miljoen
Sebastian Ingrosso 10 miljoen 8 miljoen
Steve Angello 10 miljoen 8 miljoen
Axwell 10 miljoen 8 miljoen
Hardwell 9,5 miljoen 7,2 miljoen
Richie Hawtin 8,5 miljoen 6,5 miljoen
Alesso 6 miljoen 5 miljoen
Martin Solveig 5 miljoen 4 miljoen
Eric Prydz 4,5 miljoen 3,4 miljoen
Markus Schulz 4 miljoen 3 miljoen
Adam Beyer 3 miljoen 2 miljoen

Volgens Celebritynetworth mag Tiësto, zich met zijn geschat fortuin van 75 miljoen dollar de rijkste dj ter wereld noemen. In de top 10 vinden we verder de Tomorrowland-namen Armin Van Buuren en Pete Tong.

De Antwerpse DJ Prinz komt dan weliswaar niet voor in de rangschikking van CelebrityNetworth, hij draait wel op Tomorrowland en is verantwoordelijk voor de line-up op de camping van het festival. Met zijn draaitafelkunsten verdient Prinz dan wel geen fortuinen zoals zijn buitenlandse collega’s, hij kan er wel van leven. Daar slaagt hij in dankzij een bvba-structuur en Push It Records, zijn eigen platenlabel.