Hoeveel verdienen de best betaalde sporters van België?

Clijsters, Wickmayer, Kompany, de broers Borlée … Ze zijn jong, bekend, sympathiek en verdienen goed hun brood. Wie zijn de best betaalde Belgische sportlui?

Kim Clijsters en Yanina Wickmayer

Beide dames hebben goed geboerd dit jaar. Zij prijken in de lijst met de best verdienende tennisspeelsters ter wereld.

Clijsters en Wickmayer bij de best verdienende tennissters.

Vincent Kompany

De verdediger van Manchester City strijkt tegenwoordig zo’n 140.000 euro per week op.

6 hoogtepunten uit de carrière van Vincent Kompany

Kevin en Jonathan Borlée

Het prijzengeld van de broers Borlée op de laatste wereldkampioenschappen atletiek bedroeg respectievelijk 20.000 dollar voor Kevin, die brons won op de 400 meter, en 10.000 dollar voor Jonathan, die vijfde eindigde.

Hoeveel verdienden de broers Borlée aan het WK atletiek?

Jérôme D'Ambrosio

De verschillende schattingen van het salaris van de huidige ex-piloot uit de stal Marussia Virgin draaien rond de 120.000 euro voor zijn eerste seizoen in de F1.

Laat ons wel niet vergeten dat al hun kosten gedekt worden en dat de piloten bij goede resultaten hun basisvergoeding verhogen met bonussen en dat ze kunnen genieten van de steun van kleinere sponsors en van promotieacties.

Philippe Gilbert

‘Phil’ zou dit jaar zo’n 1,2 miljoen euro opgestreken hebben, hetzij 100.000 euro per maand. Maar het is nu al duidelijk dat hij zal onderhandelen voor een loonsverhoging van zo’n 100.000 euro op jaarbasis, gezien het uitzonderlijke seizoen dat hij achter de rug heeft.

Hoeveel verdient een veldrijder?

Er vallen mooie bedragen te winnen bij de Wereldbeker, de GVA trofee en de Superprestige. Daarnaast krijgen sterren zoals Sven Nys, Klaas Vantornout en Bart Wellens ook nog geld om aan de start van een wedstrijd te verschijnen.

Hoeveel verdient een veldrijder?