Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel verdienen de Desperate Housewives?

Volgens het Amerikaanse magazine TV Guide, verdienen de actrices van Desperate Housewives een aardige cent aan de serie. Hoeveel brengt het de huisvrouwen op?

400.000$ per aflevering

Om jaloezie tussen de actrices te vermijden, hebben de producenten van de serie er voor gekozen de 4 actrices hetzelfde loon uit te betalen. Teri Hatcher (Susan), Eva Longoria (Gabrielle), Felicity Huffman (Lynette) en Marcia Cross (Bree) ontvangen elk 400.000 dollar per aflevering.

Met dit bedrag staan de 4 sterren van Wisteria Lane op de derde plaats in het rijtje van bestbetaalde televisieactieurs. Ze moeten Charlie Sheen en Jon Cryer, de twee acteurs van de serie Two and a Half Men, laten voorgaan. Zij verdienen respectievelijk 1.250.000 dollar en 550.000 dollar per aflevering.

Als je weet dat ieder seizoen tussen de 20 en 25 afleveringen telt, dan verdienen de Desperate Housewives zo’n 8 tot 10 miljoen dollar per jaar. Echt wanhopig hoeven ze daardoor dus niet te zijn…

Onderbetaalde mannen

In deze serie geen sprake van een loonsverschil in het nadeel van de vrouwen. De echtgenoten van de huisvrouwen verdienen beduidend minder dan hun vrouwelijke collega’s. Ricardo Chaviro (Carlos), James Denton (Mike) en Doug Savant (Tom) vinden per aflevering 54.000 dollar op hun loonbriefje.

Te veeleisend?

De salarissen van de actrices kenden doorheen de jaren een mooie evolutie. 8 jaar geleden, het begin van de tv-serie, verdienden de huisvrouwen ‘maar’ 23.000 dollar per aflevering. Een bedrag dat door het succes van de serie vanaf dan jaarlijks verhoogd werd.

Hoewel ze omgerekend zo’n 1,2 dollar per gewerkte seconde of 5.000 dollar per gewerkt uur binnenrijven, onderhandelen drie van de actrices in de aanloop van het achtste seizoen flink over hun loon.

In tegenstelling tot Teri Hatcher, wiens bankrekening nog extra gespijsd wordt door inkomsten van afgeleide producten en haar productiehuis, eisen Marcia Cross, Felicity Huffman en Eva Longoria een loonsverhoging. Zo niet dreigen ze met het beëindigen van hun contract.

Zouden deze looneisen het einde aankondigen van de serie? De opnames van het achtste seizoen zijn alleszins nog niet bevestigd.

Bekijk hier de trailer van seizoen 7