Hoeveel verdiende Nadal al tijdens zijn carrière?

Tenniskampioen Rafael Nadal verblijft deze week in Charleroi. Dit weekend zal hij tijdens de 'Davis Cup' de strijd aangaan tegen België. Vacature.com vergelijkt zijn salaris met dat van de beste Belgische tenniser van het moment.

Sinds hij in 2003 op professioneel niveau ging tenissen, heeft de 25-jarige Nadal al 43 tennistitels, waarvan negen Grand Slam-overwinningen, op zijn naam kunnen schrijven. Allemaal overwinningen die hem een mooie geldsom hebben opgeleverd. Sinds 2003 heeft de Spanjaard trouwens nog maar dertien finales verloren!

Deze week is Rafael Nadal dus voor een weekje in ons land om zich voor te bereiden op de Davis Cup van dit weekend. Hij zal er de confrontatie aangaan tegen onze nationale ploeg. Hoe ziet Rafa's fortuin eruit na zijn sportieve overwinningen? (Let op: de berekening is exclusief de publiciteitscontracten!)

Rafael Nadal

Prijzengeld
2011
Gedurende hele carrière
ATP (enkel- en dubbelspel)
208.738 €
27.243.634 €

Xavier Malisse

Prijzengeld
2011
Gedurende hele carrière
ATP (enkel - en dubbelspel)
90.337 €
2.999.161 €

Op dit moment is Malisse de eerste Belg die voorkomt in de ATP ranking (op plaats 51). Voor de vergelijking hebben we de totale som genomen die Xavier Malisse heeft gewonnen sinds het begin van zijn carrière. Zijn collega Olivier Rochus heeft in zijn carrière trouwens bijna hetzelfde bedrag gewonnen als zijn Kortrijkse collega, Malisse.

De grootste sportieve 'rivaal' van Nadal is de Zwitser Roger Federer die over de totale som van 44.697.106 euro beschikt.

Bron: ATP (cijfers van 28 februari 2011).