Hoeveel verdiende Charline Van Snick op de Olympische Spelen?

Judoka Charline Van Snick haalde voor ons land de eerste medaille binnen op de Olymische Spelen in Londen: brons in de categorie tot 48 kilo. Hoeveel bracht deze prestatie haar op?

Sinds de vorige Spelen van Peking in 2008 keert het Fonds InBev-Baillet Latour premies uit aan Belgische atleten die in hun discipline een medaille halen of in de top acht eindigen.

De uitkering van die premies is niet selectief. "Elke atleet die in de top acht van zijn discipline eindigt heeft er recht op," verduidelijkt Alain De Waele, secretaris-generaal van het fonds.

De premies worden bepaald in functie van de behaalde plaats en de sporttak. Een bronzen medaille in een sportdiscipline die individueel wordt beoefend - zoals judo - levert de atleet 20.000 euro op. Dat is dan ook de beloning die Charline Van Snick, naast de eer uiteraard, overhoudt aan haar prestatie.

Ook de trainers en begeleiders worden niet vergeten: zij krijgen 25% van het bedrag van hun poulain. Dat betekent dus dat Damiano Martinuzzi, de coach van Van Snick, 5.000 euro ontvangt voor zijn bijdrage aan onze eerste medaille van deze Spelen.