Hoeveel verdien je meer met een hoger diploma?

Wil je meer verdienen, dan heb je best een hoger diploma in handen. Wie een universitair diploma heeft, verdient tot 47% meer dan dan iemand zonder diploma, zo blijkt uit onze Salarisenquête 2010. Welke verschillen zijn er nog in diploma's?

47% meer met universitair diploma

Met een bachelordiploma van een hogeschool verdien je al 24% meer dan iemand zonder diploma. Volg je aan de hogeschool een langere masteropleiding, dan komt er nog eens 13% bij. Wie een universitair diploma kan voorleggen, verdient gemiddeld 47% meer dan iemand zonder diploma.

Opgelet, deze verschillen worden berekend op het brutoloon. Netto zullen de verschillen een pak kleiner zijn. Hoe dan ook luidt de conclusie: om meer te verdienen, doe je best hogere studies.

Hoe hoger je diploma, hoe hoger je brutoloon

Tabel: Procentuele verschillen t.o.v. 'geen diploma'

asset/34423

Bron: Salarisenquête Vacature KU Leuven, 2010*

Verdien jij genoeg?

Test het uit met ons salariskompas en vergelijk je loon met dat van collega's uit dezelfde sector en in dezelfde functie!

* De Grote Salarisenquête wordt tweejaarlijks georganiseerd. Aan de enquête van 2010 namen 63.000 mensen deel. 42% daarvan zijn vrouwen, 58% mannen. 67% van de ondervraagden is in het bezit van een hoger diploma. Van de 63.000 deelnemers is 77% bediende, 14% ambtenaar en 9% arbeider.

Op zoek naar een interessante job? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide aanbod van onze jobsite!