Hoeveel verdien je bij een vzw?

  • Naam: David Wemel
  • Leeftijd: 29
  • Woonplaats: Kortrijk
  • Beroep:
    Projectmedewerker bij vzw Jint (Brussel)
  • Burgerlijke staat: Gehuwd, 2 dochters
  • Netto maandsalaris: 1.750 euro
  • Extralegale voordelen: Abonnement openbaar vervoer
  • Spaart: Wat overblijft

“Ik werk zes jaar bij vzw JINT. Wij organiseren vormings- en infosessies rond internationaal jeugdbeleid. Drie à vier keer per jaar moet ik daarvoor naar het buitenland. En omdat België volgend jaar voorzitter wordt van de EU betekent dat ook dat we dan een heleboel internationale seminaries over jeugdwerk en jeugdbeleid hier zullen organiseren.”

Rijhuis voor 175.000 euro

“Drie jaar geleden hebben we in het centrum van Kortrijk voor 175.000 euro een rijhuis met stadstuintje gekocht. Het was instapklaar: we moesten er enkel met een lik verf doorgaan. Ik vermoed dat Kortrijk niet de duurste regio is: wij hebben een half jaar rondgekeken vooraleer we bij ons huis uitkwamen. Dat is niet overdreven.”

350 euro voor crèche en opvang

“We hebben twee jonge kinderen. De jongste is acht maanden, de  oudste 2,5 jaar. Crèche en opvang kost maandelijks 350 euro. Dat zal vermoedelijk wat minderen als de oudste binnenkort naar school gaat, maar dan zullen er wellicht andere kosten in de plaats komen. Bij ons eerste kindje kochten we milieuvriendelijke luiers in de Bio-Planet. Ecologisch, maar die zijn een stuk duurder. Nu we twee kindjes hebben, zijn we overgestapt naar Pampers. Maandelijks kost dat tussen de 70 en 100 euro.”

11.000 euro voor Peugeot Partner

“Zelf pendel ik met de trein naar mijn werk, maar mijn vrouw werkt als sociaal verpleegkundige in de Kortrijkse regio. Zij doet dus flink wat kilometers. Vroeger had ze een bedrijfswagen, maar dat werd fiscaal minder interessant toen ze halftijds ging werken. We hebben daarom een tweedehands auto gekocht: een Peugeot Partner van twee jaar oud, met 42.000 km op de teller. We hebben er een kleine 11.000 euro voor betaald.”

Tekst: Bart Cabanier - Foto: Tiny Bogaerts
Bron: Vacature Magazine 28 november