Hoeveel verdien je bij Oxfam Wereldwinkels?

Naam: Magalie Schotte

Leeftijd: 33 jaar

Diploma: Licentiaat in de moraalwetenschappen

Burgerlijke staat: Samenwonend

Functie: Campagne- en beleidsmedewerker politieke dienst bij Oxfam-Wereldwinkels

Bruto maandsalaris: 2384,9 euro

Laatste loonsverhoging: mei 2009

Extralegale voordelen: “Ecocheques ter waarde van 250 euro, een groepsverzekering en gsm, maar alleen voor werkgerelateerde  telefoontjes.”

Sparen: “Sparen is moeilijk, meestal houd ik niet veel over aan het eind van de maand. Pensioensparen doe ik ook al niet.”

Beleggen: “Ik heb een eigen huis en  beschouw dit een beetje als een belegging.”

“Sinds februari van dit jaar werk ik op de politieke dienst bji Oxfam-Wereldwinkels. Wij vragen de beleidsmakers werk te maken van een eerlijk handelsbeleid en een duurzame mondiale ontwikkeling.Ik doe  beleids- en lobbywerk rond thema’s als eerlijke handel, duurzame landbouw en klimaatproblematiek."

"Daarnaast ontwikkel ik campagnes en actiemodellen. Zo proberen we het publiek te informeren waar Oxfam-Wereldwinkels voor staat: een vrijwilligersbeweging die strijdt voor een rechtvaardige wereldhandel en opkomt voor eenieders recht op een menswaardig bestaan.”

850 euro algemene kosten


“Vorig jaar hebben we een huis gekocht voor 145.000 euro. De renovatie van onder meer de keuken en de badkamer had een prijskaartje van nog eens 40.000 euro. Elke maand hebben we zowat 850 euro algemene kosten aan eten, afbetaling van onze lening, elektriciteit en gas, en de autoverzekering.

Elke maand spendeer ik gemiddeld 400 euro aan ontspanning in de breedste zin van het woord: weekendjes, reizen, concerten, een hapje eten of iets drinken. Het liefst van al koop ik boeken, ik koop er zelfs meer dan ik kan lezen.”

275 euro voor een wasmachine


“Op dit moment ben ik niet aan het sparen voor iets specifieks, om de eenvoudige reden dat mijn geld aan het einde van de maand altijd op is."

"Mijn beste aankoop ooit? Dat is zonder twijfel ons huis.  Al was ik destijds heel opgezet met mijn wasmachine van 275 euro. Ik kocht ze met mijn eerste loon, toen nog als leerkracht zedenleer. De machine werd ook gratis geïnstalleerd vanaf 270 euro,  mooi meegenomen.”

Foto: Michel Wiegandt