Hoeveel verdien je als graadcoördinator op school?

Naam: Petra Bex

Leeftijd: 36

Beroep: Graadcoördinator in het ZAVO (Zaventems Vrij Onderwijs)

Burgerlijke staat: Gehuwd

Netto maandloon: 1.750 euro

Extralegale voordelen:  Gsm. “Ik heb ook recht op een fietsvergoeding waar ik geen gebruik van maak omdat ik met de wagen pendel tussen Leuven en Zaventem.”

Sparen: Pensioensparen

Beleggingen: “Mijn echtgenoot koopt wel eens aandelen.”

“Sinds het begin van het nieuwe schooljaar heb ik een andere job. Als graadcoördinator sta ik tussen de leerkrachten en de directie in. Bovendien fungeer ik als aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Zo help ik mensen met hun studiekeuze, en sta ik in voor orde en tuchtmaatregelen, zoals dat officieel heet. Ook het zogeheten algemeen welbevinden van de leerlingen valt onder mijn bevoegdheid. Tot vorig jaar was ik leerkracht Nederlands, ik verdiende evenveel als nu maar moest toen minder uren presteren. Nu werk ik van 8 tot 16.45 uur, vaak ook ‘s avonds. Deze job geeft me veel voldoening, daar doe ik het dus voor.”

Man regelt financiën

Het meeste geld gaat bij ons aan vakanties op. Dit jaar hebben we een rondreis in de VS achter de rug. In november plannen we een trip naar de zon. Omdat mijn echtgenoot onlangs van job veranderd is, zijn we in de zomer niet op reis kunnen gaan. Volgend jaar wil ik zeker gaan skiën tijdens de paasvakantie, dat is een klassieker bij ons. Hoeveel geld we daaraan spenderen? Eerlijk? Ik weet het niet, mijn man regelt dat uitstekend en ik wil mij er echt niet mee bezighouden.”

Modebewuste dochters

“Ik heb twee modebewuste dochters die constant leuke spullen zien. Verder gaat er bij ons ook heel wat geld naar elektronica. Een iPad, een iPod, Wii, Nintendo DS,… We zijn wat dat betreft prima uitgerust. Mijn man is dan weer een fijnproever. Hij staat graag achter het fornuis, maar doet ook graag inspiratie op in de betere restaurants. Vandaar dat we onszelf af en toe trakteren op een lekker etentje.”

Foto: Michel Wiegandt

Op zoek naar een job in onderwijs of opleiding?