Hoeveel is Larry Page, de nieuwe CEO van Google, waard?

Deze week nam Larry Page opnieuw de functie als CEO van Google op. Hij neemt daarbij de fakkel over van Eric Schmidt. Hoeveel verdient Page als CEO van het miljoenenbedrijf en hoe kan ook jij zo'n succesvol manager worden?

Wie is Larry?

Larry Page behaalt in 1994 een master in de informatica aan de Stanford Universiteit. Aan diezelfde universiteit start hij ook zijn doctoraatsopleiding en ontmoet hij Sergey Brin. Samen voeren ze onderzoek naar de mogelijkheden van het wereldwijde web en maken in 1996 op de server van de Stanford universiteit een allereerste versie van de Google zoekmachine.

In 1998 richten Brin en Page het bedrijfje Google, Inc op. Samen leiden ze het bedrijf tot 2001 en werven dan Eric Smidt aan als nieuwe CEO. In januari 2011 wordt er besloten om Larry Page opnieuw CEO te maken van Google. Eric Smidt blijft wel ‘executive chairman’ bij Google.

Salaris = 1 dollar

Ondanks het schamele loon van een symbolische dollar per jaar, hoeft Larry Page zich vooralsnog geen financiële zorgen te maken. Met de Google aandelen die hij bezit, krijgt de 37-jarige informaticus jaarlijks een aardige som toebedeeld.

Als je weet dat de internetgigant in 2010 een omzet boekt van 8,44 miljard dollar, dan hoeft het niet te verbazen dat Page er een rijkelijke bankrekening op nahoudt. In 2010 schat Forbes zijn vermogen op 17,5 miljard dollar.

Lees hier hoeveel andere topmanagers en werknemers bij Google verdienen.

8 tips om de allerbeste manager te worden!

Recentelijk nog publiceerde de HR-afdeling van Google een manifest waarin de ‘8 eigenschappen van uiterst effectieve Googlemanagers’ worden samengevat:

1. Wees een goede coach

2. Laat je team het heft in eigen handen nemen

3. Toon interesse in het welzijn van je medewerkers

4. Focus op je resultaten en probeer samen met je medewerkers de doelstellingen te bereiken

5. Leer luisteren naar je team

6. Help je werknemers bij het uitstippelen van hun loopbaan

7. Zorg voor een goede visie en wees duidelijk tegen je team

8. Verwerf genoeg technische kennis om ook zelf de handen uit de mouwen te steken