Hoeveel geld won David Goffin op Roland Garros?

De Belg David Goffin zorgde bijna voor een stunt op Roland Garros. In de achtste finales kwam hij tegenover zijn grote idool Roger Federer te staan, en hij kon zelfs een set uit de brand slepen. Hoeveel leverde het hem op?

Inkomsten

Het Grand-Slamsprookje eindigde nadat Federer de drie volgende sets van de partij op zijn naam kon schrijven, maar Goffin blijft niet met lege handen achter. Aan zijn achtste finale houdt hij 80.000 euro prijzengeld over, tot nog toe de grootste geldprijs van zijn carrière. Sinds de Luikenaar in 2008 op de wereldrankingtabel verscheen kon hij in diverse toernooien al 197.000 dollar (158.000 euro) mee naar huis nemen, zijn recente triomftocht in Parijs niet meegerekend.

Uitgaven

Daarmee is natuurlijk niet het hele verhaal verteld. Hoeveel moet je (zelf) op tafel leggen om mee te draaien in het tenniscircuit? Volgens de US Tennis Association kost één jaar proftennis 143.000 dollar (115.000 euro), materiaalkosten niet inbegrepen. Sponsors kunnen natuurlijk een deel van deze kosten opvangen, maar lucratieve sponsordeals zijn vooral weggelegd voor topspelers. Een voorbeeld is Federer, die momenteel op de derde plaats van wereldranglijst resideert. Hij heeft een tienjarig contract met sportmerk Nike lopen. De deal levert hem jaarlijks 10 miljoen dollar (8 miljoen euro) op.

Bij Goffin loopt het voorlopig nog niet zo'n vaart, al heeft hij wel enkele sponsordeals op zak. Zo wordt zijn kledij geleverd door Nike, en mag hij tennissen met rackets van de bekende sportmateriaalproducent Wilson.

Bekijk het filmpje van het interview na de match