Hoeveel geeft een vertaalster uit op vakantie?

Naam: Dominique Bourdiaudhy

Leeftijd: 26 jaar

Beroep: Vertaalster bij Daoust

Woonplaats: Brussel

Burgerlijke staat: Vrijgezel

Maandelijks brutomaandloon: 2.000 euro

Extralegale voordelen: Groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, ecocheques, pensioensparen

Sparen: "Alles wat er overblijft, als er iets overblijft"

Dominique Bourdiaudhy is vertaalster bij uitzendkantoor Daoust. Ze spreekt vlot Frans en Nederlands en vertaalt er interne communicatieboodschappen, jobaanbiedingen en infobrochures. Ze is gepassioneerd door talen en reizen. Hoeveel geeft zij uit deze vakantie?

Eén citytrip per maand: 200 euro

"Ik ga regelmatig op weekend: Engeland, Italië, Frankrijk, Duitsland, ... Ik probeer toch één keer per maand op weekend te vertrekken. Ik heb een aantal vrienden die in het buitenland wonen, dus dan maak ik van de gelegenheid gebruik om hen te bezoeken. Ik zoek meestal naar een vliegtuigticket in promotie tussen 50 en 100 euro. Doordat ik bij mijn vrienden kan logeren, kan ik vrij goedkoop reizen."

"Ik doe ook geregeld citytrips met vrienden. Dan willen we vooral veel plezier maken, een beetje shoppen, de stad bezoeken, ... We hebben dus niet noodzakelijk luxe nodig. Onze laatste reis was in juni. Toen trokken we naar Barcelona. We vonden een promotievlucht en logeerden in een jeugdherberg met een kamer van 20 euro per nacht. De hele reis kostte me 350 euro voor vijf dagen. De volgende reisbestemming is Londen. Ik ga mijn ecocheques gebruiken om de Eurostar te betalen, en ons hotel kost 30 euro per nacht.

Eén week all-in: 600 euro

"Ieder jaar vertrek ik in september op vakantie met vriendinnen. We trekken dan naar de zon om er een week niets te doen aan het strand. Dan kiezen we altijd voor een all-in formule. Ons budget is tussen 600 en 700 euro. Dit jaar veranderen we een beetje van concept: we hebben besloten een week in een jeugdherberg in Sicilië te verblijven. Dat kost ons 25 euro per nacht. Tel daarbij nog het vliegtuigticket van 180 euro en je komt aan ongeveer 500 euro, eten inbegrepen."

"Bij dat bedrag reken ik ook nog wat uitgaven ter plaatse: ik ga tijdens de vakantie graag eens shoppen in de lokale boetieks. Dat kan een paar schoenen zijn van 120 euro of een armbad van enkele euro's. Dat is ook het fijne om met enkel vriendinnen op reis te gaan: je zonder schuldgevoel te laten gaan bij het winkelen. Ik geef wel veel geld uit aan vakantie en reizen. Maar ik heb nog geen kinderen en weinig verantwoordelijkheden, dus heb ik zin om er nog wat van te genieten."

Tekst: Elodie Fontaine

Lees ook de andere vakantiewatchers.