Hoeveel geeft een senior accountant uit op vakantie?

Naam: Tim Verstraete

Leeftijd: 28

Beroep: Senior accountant bij VandeLanotte

Burgerlijke staat: Gehuwd, 3 kinderen

Woonplaats: Merelbeke

Bruto maandsalaris: 2.600 euro

Extralegale voordelen: Firmawagen, hospitalisatie - en groepsverzekering en maaltijdcheques

"Ik werk bij de Brugse vestiging van het accountants- en auditkantoor Vandelanotte. Als senior accountant behandel ik de dossiers van Vrije Beroepers en éénmanszaken. Ik begeleid cliënten bij het verwerken van hun personenbelasting, maar ook winstberekeningen,  btw-aangifte, aangiftes personenbelasting en andere administratieve verplichtingen neem ik voor mijn rekening. Het leuke is dat ik niet enkel belastingen bereken, maar ook heel wat contact heb met mijn klanten.”

Weekendjes voor 100 à 200 euro

“We houden elk jaar twee familieweekends. Dan trekken we er op uit met ouders, broers en zussen. Meestal kiezen we voor een weekendje aan de Nederlandse kust of we huren een vakantiehuisje ergens in Noord-Frankrijk. Maar het kan ook wat verder. In mei zijn we met de ganse familie voor een paar dagen naar Polen getrokken, omdat mijn schoonbroer daar trouwde. We gaan ook jaarlijks op weekend met onze vrienden. Meestal plannen we de vakantie ergens dichtbij. De voorbije jaren zijn we naar de Ardennen geweest, dit jaar hebben we een huisje gevonden in Wallonië, net voorbij Ronse. Die weekendjes zijn low budget. Grotendeels omdat de grote kosten (huur vakantiehuis) gedeeld worden. Ruim gerekend kost zo’n weekendje ons tussen de 100 en 200 euro.”

Last Minute voor 1.000 euro

“Sinds de geboorte van ons eerste kind en de aankoop van ons huis, beiden in 2007, zijn mijn vrouw en ik niet meer alleen met vakantie geweest. In april 2007 kochten we een woning voor 245.000 euro en vorige zomer startten we met de verbouwingswerken. Daar hebben we tot dusver een budget van 40.000 euro aan gespendeerd.  De laatste vakantie die we samen ondernamen, was naar Kreta. We betaalden toen samen 1.000 euro voor een verblijf van 5 dagen vol pension via een last minute boeking.  Eind augustus trekken we er weer op uit met de familie. Dan kiezen we voor een weekendje in Hardelot Plage, in Noord-Frankrijk.”

Tekst Carina Lopez - Foto Tiny Bogaerts

Meer vakantiewatchers lezen?