Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel geeft een sales consultant uit op vakantie?

Naam: Maaike Vandenbroeck

Leeftijd: 24

Beroep: Sales consultant bij Kinnarps

Woonplaats: Nieuwenrode

Burgerlijke Staat: Alleenstaand

Netto maandsalaris: Ongeveer 1.600 à 1.700 euro (1.900 euro bruto vast loon + aanvullende variabele beloning naargelang de verkoop van die maand)

Extralegale voordelen: Bedrijfswagen en gsm, 75 euro belkrediet per maand, tankkaart, groepsverzekering

Sparen: 200 euro

Beleggingen: Nee

“Kinnarps produceert en verdeelt ergonomisch kantoor- en zitmeubilair. Ik onderhoud de contacten met zo’n 180 klanten en contacteer andere bedrijven om onze producten voor te stellen. Daarnaast doe ik ook aan consultancy: klanten kunnen bij ons terecht voor projectinrichting van A tot Z. Een leuke, afwisselende job.” 

Festivals bezoeken

“In juli heb ik twee weken collectief verlof, maar omdat reizen dan veel duurder is en ik nog geen rekening moet houden met kinderen, ga ik toch liever buiten het seizoen naar het buitenland. In juli staan er vooral festivals op de agenda en misschien eens een dagje zee. Ik doe ook wel graag citytrips, maar die kosten vaak evenveel als een weekje all-in. Het is dus altijd even afwegen.”

Voor 400 euro naar Miami

“In maart ben ik al tien dagen naar Miami geweest. Mijn vriendin en ik hebben tickets gevonden aan 400 euro per persoon: een buitenkansje. We hebben wat bespaard op slaapgelegenheid en zo hadden we meer budget over voor andere dingen, zoals uitstapjes en uit eten gaan. In totaal heeft die reis ons 900 à 1.000 euro gekost. Echt niet duur als je bedenkt dat je de oceaan bent overgestoken.”

Eerste trekvakantie

“Deze winter wil ik me met mijn vriend voor het eerst aan een avontuurlijke reis wagen. Waarschijnlijk wordt het Thailand, maar de tickets kosten voorlopig nog 900 euro per persoon en dat vinden we net te veel. We houden de promoties in elk geval in de gaten! Omdat we daar heel wat meer willen doen dan enkel op een strand liggen, houden we voor deze reis wat meer geld opzij. Zo’n 1.700 à 1.800 euro heb ik er wel voor over.”

Tekst Lore Callens - Foto Griet Dekoninck