Hoeveel geeft een opvoedster uit op vakantie?

Naam: Kristien Swerts

Leeftijd: 29

Beroep: opvoedster in dagcentrum Wiric

Woonplaats: Nieuwerkerken

Burgerlijke staat: samenwonend en 2 kinderen

Bruto maandsalaris: 1.670 euro (werkt 3/4)

Extralegae voordelen: hospitalisatieverzekering, maar die had ik al via mijn man

"Binnen het groendienstproject van het dagcentrum werken we met de groep volwassenen in de buitenlucht. We tuinieren in de moestuin, de kruidentuin en de siertuin maar we leggen bijvoorbeeld ook paden aan en onderhouden die. Ik werk er drie vierde en verdien 1670 euro bruto per maand."

Derde op komst

“Ik heb twee kleine kindjes en momenteel is ons derde kindje op komst. Hij of zij is uitgerekend voor eind augustus. Op vakantie gaan zit er deze zomer dus niet in. Ons budget gaat nu ook naar ons huis dat we aan het verbouwen zijn. We proberen wel af en toe wat daguitstapjes te maken met onze kinderen. Zo gingen we een tijdje geleden naar het Natuurhistorisch museum in Brussel. Dat was heel gezellig. Met een b-dagtrip ticket van de NMBS betaalden we maar 20 euro voor de treinreis én het inkomstticket. Onze kinderen kregen gratis toegang.”

Lowbudget

“Sowieso geven we niet graag te veel geld uit aan vakantie. We vinden het fijn om low budget op vakantie te vertrekken. Enkele jaren geleden trokken we drie weken naar Spanje. We verbleven er in een afgelegen dorp waar echt niets was. Het enige waar we die vakantie echt geld aan uitgaven was lekker eten. We zouden ook eens graag willen gaan kamperen. Gewoon in de vrije natuur zonder te veel poespas. Dat is voor ons de ideale vakantie.”

Weekend

“Af en toe gaan we ook wel eens op weekend. Laatst gingen we naar de Ardennen. We kozen een mooi plaatsje, maakten een vuurtje en braadden onze worstjes. Dat vonden we ideaal.”

Favoriete vakantiebestemming

“We willen graag eens gaan kamperen. Maar op ons lijstje van favoriete vakantiebestemmingen prijken ook Thailand en Zuid-Amerika. Dat zal wel nog niet voor meteen zijn.”

Tekst: Mies Cosemans

Waar geven andere werknemers geld aan uit tijdens hun vakantie? Lees het hier!

Lees ook:
- Hoeveel verdient een sommelier?
- Hoeveel verdient een cipier?