Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoeveel bedraagt het vermogen van Bill Gates?

Bill Gates is jarenlang als mede-oprichter van Microsoft de rijkste man ter wereld geweest. Sinds enkele jaren heeft hij deze positie moeten afstaan aan Carlos Slim Helo, directeur van een Telecombedrijf in Mexico.  Vacature.com nam een kijkje in zijn geldbuidel.

Hoe het allemaal begon

Alles begon toen hij 13 jaar was. Samen met een vriend schreef hij een computerprogramma. Vijf jaar later startten ze Microsoft op, net op het moment dat hij aan de universiteit van Harvard begon. Dankzij het succes van hun bedrijf heeft hij zijn studies dan ook nooit meer afgemaakt. Hij heeft geen diploma, maar meer dan vijfendertig jaar later is zijn bedrijf wel een van de grootste softwarebedrijven en is hij een van de rijkste mensen ter wereld. Op1 juli 2008 ging hij met pensioen, maar hij blijft wel adviseur voor belangrijke ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Zijn inkomen

Hoewel hij met pensioen is, bezit Gates nog steeds 5% van de Microsoftaandelen. Nochtans was de groei van zijn fortuin van 61 tot 67 miljard in het afgelopen jaar niet te danken aan het bedrijf dat hij mee stichtte. Het grootste deel van zijn inkomen stopt Gates in zijn liefdadigheidsorganisatie ‘The Bill and Melinda Gates Foundation’. Hij investeert ook in bedrijven zoals Ecolab, de Mexicaanse tv-zender Televisa en de Latijns-Amerikaanse drankenproducent FEMSA.

Zijn vermogen

Zijn positie van rijkste man ter wereld heeft Gates intussen moeten afstaan aan Carlos Slim Helo, die een vermogen van 73 miljard dollar heeft. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn liefdadigheid. Toch staat hij nog stevig op de tweede plaats. Andere miljardairs in de rijkenlijst van Forbes zijn Amancio Ortega, Warren Buffett en Larry Ellisson.

‘The Bill and Melinda Gates Foundation’

Samen met zijn vrouw Melinda, richtte hij in 1999 deze liefdadigheidsorganisatie op. Hun idee achter de organisatie is dat iedereen recht heeft op gezondheid en onderwijs. Gates en zijn vrouw zijn de oprichters en financiers, maar ze vertrouwen wel op anderen om hun ideeën uit te voeren. Hun missie bestaat erin om de levensstandaard van mensen in nood te verhogen. Ze willen ziekte en extreme armoede in de ontwikkelingslanden bestrijden en werken aan een verbetering van de middelbare school in de Verenigde Staten. Dat Gates niet meer de rijkste man ter wereld is, is het gevolg van zijn goedheid. Hij investeerde immers meer dan 28 miljard in deze liefdadigheidsorganisatie.

Bron: Forbes