Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hoe word je schandalig rijk?

Hoe word je miljardair? Om een antwoord te krijgen op die vraag volgde Shaun Rein, redacteur bij Forbes en topman van het bedrijf China Market Research Group, en zijn team een paar jaar lang enkele miljardairs op de voet. Wat blijkt? Die zogenaamde rijke stinkerds onderscheiden zich op 3 manieren van de gewone sterveling. Ziehier hun succesrecept.

1. Wees niet bang om te mislukken

Bijna alle miljardairs moesten op een gegeven moment een potje ‘pokeren’: risico’s durven nemen en zichzelf even schaak zetten. Elke rijkaard vermeldde liefst één faliekante mislukking in z’n carrière.

Maar elke tegenslag was een gelegenheid om terug te slaan en ervaring op te doen om niet nog eens dezelfde fouten te begaan, en zijn passie en optimisme niet te laten varen bij de eerste tegenspoed.

De enquêteurs spraken met een zakenman die gespecialiseerd was in nieuwe technologieën. Voor de internetzeepbel uiteenspatte in het begin van de jaren nul, was zijn vermogen meer dan een miljard waard. Hij verloor bijna alles, maar bleef niet bij de pakken zitten. Momenteel is deze Amerikaan al aan z’n tweede bedrijf toe, met een winst van enkele honderden miljoenen dollars als toemaatje.

2. Ga uit van het principe: 'voor elk probleem een oplossing'

Wie succes geoogst heeft als zakenman, verkrampt niet bij de minste moeilijkheid. Hij bekijkt de professionele risico’s vanuit verschillende standpunten en legt daarbij een gezonde dosis zelfkritiek aan de dag. Dat is zijn methode om nieuwe pistes te verkennen om andere inkomsten aan te boren. Je moet natuurlijk wel tegen een flinke dosis kritiek kunnen en je niet van je doel laten leiden. Geloven in je ideeën, tot het einde.

3. Zoek je soulmate!

Belachelijk? Niet echt, volgens Forbes. Een goed huwelijk is een serieuze steun in de rug voor een rijk leven. Dat geldt vooral voor ‘selfmade men’. Een zaak oprichten vergt enorm veel opofferingen en brengt heel wat stress met zich mee. Die je natuurlijk mee naar huis neemt. Een levensgezel(lin) die in je gelooft, je steunt en je drukke leven verdraagt, helpt je al een eind op weg naar de rijkdom.

Tot slot stelt Shaun Rein op basis van de studie dat een groot aantal ondervraagden lang in armoede vertoefd hebben, vergeleken met hun huidige status. Velen hebben een hypotheek genomen op hun huis, hun zaak gedurende enkele jaren vanuit hun garage geleid en meerdere jobs gecumuleerd voor ze beloond werden voor hun inspanningen.

Tekst: L.Dp