Hoe vraag je om opslag?

Een hoger salaris willen we allemaal wel, maar hoe krijg je je baas zo ver dat je opslag krijgt? Lees het in ons dossier 'opslag vragen'.

Tips

Iedereen wil het graag, maar niet iedereen krijgt het. Toch kun je er zelf iets aan proberen te veranderen. Je kunt proberen om op een creatieve manier te gaan ‘bedelen’. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Deze tips helpen je al een heel eind op weg. 

Misschien vind je wel dat je genoeg verdient, maar kreeg je net te horen dat je collega voor dezelfde functie een hoger loon krijgt. Op zo een moment is het niet verwonderlijk dat je je vragen begint te stellen over wat je hieraan kan doen. Voor je boos het kantoor van je baas binnenstapt, stel je je best eerst enkele vragen.

Loonkloof

Van het loonverschil tussen man en vrouw hebben we al sinds jaar en dag weet. Het zal dan ook niet zomaar verdwijnen. De reden waarom mannen meer verdienen dan vrouwen is waarschijnlijk omdat zij om loonopslag dúrven te vragen. Nochtans luidt het spreekwoord, 'wie niet waagt, niet wint'. Toch is de angst van de vrouw om opslag te vragen niet onterecht, zo blijkt. Ze worden immers als moeilijk en minder aantrekkelijk aanzien eens ze de vraag der vragen hebben durven stellen.

Moeilijk

Mensen die niet op hun mondje gevallen zijn, hebben er misschien niet zoveel moeite mee om de vraag tot loonopslag te stellen. Dat kan wel anders zijn als je net uit je proefperiode komt of als je zwanger bent.

Hoe je het ook draait of keert: een nee heb je, een ja kun je krijgen.