Hoe rijk is Mr. Bean?

Een nieuwe incarnatie van Mr. Bean wordt deze week op ons losgelaten: Rowan Atkinson als stuntelige spion in de sequel Johnny English Reborn. Hoeveel is de Britse acteur eigenlijk waard?

Fortuin

Geschat wordt dat het huidige fortuin van de Engelsman tussen de 80 en de 95 miljoen euro ligt. Daarmee is hij de rijkste televisiepersoonlijkheid van het Verenigd Koninkrijk. En dat dankt hij niet alleen aan zijn komische acteerwerk, maar ook aan zijn zakeninstinct.

Zo was Atkinson voor 15% eigenaar van Tiger Aspect, een Brits productiehuis van onder andere The Catherine Tate Show en de film Billy Eliott. Toen in 2006 het bedrijf van eigenaar veranderde voor ongeveer 30 miljoen pond, streek Atkinson 4,4 miljoen pond (5,2 miljoen euro) op. Het productiehuis was op dat moment de grootste onafhankelijke speler op de markt in het UK, met een jaarlijkse omzet van 250 miljoen pond (289 miljoen euro).

De serie Mr. Bean is te zien in niet minder dan 94 landen wereldwijd, wat hem geen windeieren legt. Het leverde hem tot nog toe ongeveer 11 miljoen pond (12,6 miljoen euro) op. De legendarische serie Blackadder zorgde voor een aardig loon van ongeveer 1 miljoen pond. Een serie reclamespotjes voor een aanbieder van kredietkaarten in de jaren 80 en 90 bracht eveneens een miljoen pond in het laatje.

Autoliefhebber

Al sinds een jonge leeftijd is Rowan Atkinson verzot op wagens. En dankzij zijn fortuin kan hij zich een aantal snelle bolides veroorloven: een van de vehikels in zijn garage is een dieppaarse McLaren F1 uit 1997 met een prijskaartje van 650.000 pond (750.000 euro). Helaas reed hij in augustus van dit jaar de McLaren total loss. Dankzij het stevige karkas van de wagen kon hij levend uit het brandende wrak gehaald worden.

Daarnaast bezit hij (onder andere) ook een Audi A8, een groene Ferrari 456GT, een Bentley Mulsanne, een Honda Civic Hybrid, en een Aston Martin DB7 Vantage.

Bekijk hier enkele auto's uit zijn wagenpark!